Novice

Pri Alfi Romeo naj bi razmišljali o sedemsedežnem športnem terencu

Uspeh Stelvia je pri italijanskem proizvajalcu očitno povečal apetite, saj naj bi pri znamki razmišljali o večjem športnem terencu.

Naslednji zastavonoša, ki ga je med mediji po informacijah neimenovanih virov napovedal Auto Express, naj bi prišel na trg okrog leta 2020 ter se postavil ob bok modelom, kot so Volvo XC90, BMW X5, Mercedes-Benz GLE in Audi Q7. Za večjo konkurenčnost naj bi bil opremljen s sedmimi sedeži.

Z racionalnim pristopom naj bi imel novi SUV enako zasnovo kot Stelvio, a seveda daljšo medosno razdaljo in skupno dolžino, kar naj bi mu povečalo lastno maso za približno 200 kilogramov. V omenjenem povečanju naj bi bil že vključen tudi 48-voltni mehki hibridni sistem, s katerim naj bi nadgradili 2,0-litrski štirivaljnik s prisilnim polnjenjem.

Med ostalimi novostmi naj bi znamka v okviru skupine FCA pripravljala še kompaktno kombilimuzino, ki bi nasledila model Giulietta, morebitno novo generacijo modela 4C, na časovnici pa sta še poslovna limuzina segmenta E, križanec, ki bi se umestil pod obstoječi Stelvio, ter dva posebna modela, o katerih zaenkrat še ni nobenih informacij.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto, slike: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Pri Alfi Romeo naj bi razmišljali o sedemsedežnem športnem terencu"


6 leta 3 meseci nazaj

Avto bo v 2019 prišel 100% in poleg velikega SUV še nova alfa giuliett, ki bo tudi SUV. Za coupe giulia nisem prepričan, bo pa prenovljena 4c. Nato bodo videli kako se bodo zadeve prodajale ob reklami v F1 za prihod limuzine e segmenta.

ThugBoy
6 leta 3 meseci nazaj

Poudarek na “naj bi razmišljali” 🙂

 
Volvo načrtuje za električne modele vsaj dve velikosti baterij
Kitajska je z januarjem prepovedala proizvodnjo 553 modelov osebnih avtomobilov