Novice

Volvo načrtuje za električne modele vsaj dve velikosti baterij

Volvo naj bi svoj prvi izključno električni model predstavil leta 2019, po napovedih pa naj bi šlo za kompakten avtomobil z več kot 400-kilometrskim dosegom za ceno dobrih 30 evrskih tisočakov.

Ob napovedani elektrifikaciji vseh svojih novih modelov naj bi se odločili tudi za strategijo, ki ji je med velikoserijskimi proizvajalci do sedaj sledil le Tesla – ponudbo več različnih tipov baterij v istem modelu.

Henrik Green, vodja oddelka za raziskave in razvoj, je za Auto Express povedal: “Za vsak električni avtomobil bomo običajno imeli v ponudbi vsaj dve bateriji različnih dimenzij. Osnovna različica bo bolj stroškovno učinkovita, a z nekoliko omejenim dosegom, ob njej pa bo na voljo še večja izvedenka z višjo ceno, a daljšim dosegom in večjo močjo.” 

Za razliko od konkurentov naj se pri Volvu ne bi lotevali ločenih električnih modelov, temveč ponudili izključno električne pogonske različice kot alternativo bencinskim, dizelskim ter priključno-hibridnim.

Green je v intervjuju med drugim še razkril, da pri Volvu razmišljajo tudi o modelih pod kompaktnim segmentom, ki bi bili zasnovani na arhitekturi CMA. Eden takšnih modelov bi bil lahko manjši SUV, morda bodoče serije 20.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Slika: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Volvo načrtuje za električne modele vsaj dve velikosti baterij"


pskoda
6 leta 2 meseci nazaj

Če bi hotel vse avtomobile pri nas z notranjim izgorevanjem ukinit in uvesti električne bi bilo potrebno zgraditi še 2 nuklearke. To pa tudi v naslednjih 10 letih ne bo

nered
6 leta 2 meseci nazaj

Niti priblizno ni res.

JG2
6 leta 2 meseci nazaj

Volvo je svoj prvi popolnoma električni avto predstavil že skoraj 10 let nazaj, to je bil C30. Čeprav so ga sami nazivali kot concept pa so vsi crashtesti in tudi to da so ga v omejeni količini dejansko dobavili končnim kupcem zame to maloserijski električni avto, samo takrat še ni bilo za elektriko popolnoma nič interesa. Kaj vse se zgodi v 10 letih.

 
Apple je zaščitil navigacijski sistem za samovozeče avtomobile
Pri Alfi Romeo naj bi razmišljali o sedemsedežnem športnem terencu