Novice

Pri Audiju predstavili nabriti S3

Proizvajalec iz Ingolstadta je predstavil novo generacijo športno nabritega S3, ki bo na voljo tako v kombilimuzinski, kakor tudi v limuzinski karoserijski izvedbi. Za pogon bo skrbel dvolitrski turbobencinski agregat, ki proizvede 310 KM največje moči.

Potem ko so pri Audiju v lanskem letu predstavili že četrto generacijo njihove predstavnika C segmenta, ki ga poznamo pod oznako A3, je sedaj pričakovano prišla na vrsto še njegova športnejša izvedba. Verzija S3 bo sicer na voljo v dveh različnih karoserijskih izvedbah (petvratna in sedan), obe pa poganja znani dvolitrski TFSI agregat, ki se ponaša s kar 310 KM največje moči ter 400 Nm najvišje navorske vrednosti. Za prenos moči skrbi 7-stopenjska menjalna avtomatika (S-Tronic), pogon pa je speljan na vsa štiri kolesa.

Tako motorizirano Audijevo kompaktno vozilo potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h pičle 4,8 sekunde, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Za razliko od običajnih različic je S3 za 15 milimetrov bližje tlom, opcijsko pa je na voljo še prilagodljivo športno podvozje. Na zunaj bo trenutno najbolj strupeno verzijo Audijevega A3 moč prepoznati po malce bolj agresivno oblikovani sprednji maski (rombast vzorec), večjih sprednjih odprtinah za zrak, opaznejšemu zadnjemu difuzorju ter posebnih serijskih 18-palčnih platiščih. Znotraj bo voznika pričakal dinamično oblikovan volanski obroč s prirezanim dnom ter športnejši sedeži.

Predprodaja novega S3 se je na posameznih evropskih trgih pričela že v tem mesecu, slovenske cene pa zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Pri Audiju predstavili nabriti S3"


JG2
3 leta 8 meseci nazaj

Kdor je dal “žegen” za tole armaturo mora v zapor. Za bruhat!

3 leta 8 meseci nazaj

Zadaj mi je všeč, tole spredaj pa niti malo… kot bi rekli, nekaj moramo spremeniti, nevemo pa kaj..pa dajmo malo tako malo tako…in evo, imamo novo sprednjo masko

radar
3 leta 8 meseci nazaj

Kaj dejo s to obliko? Zakon je bila, sedaj pa audiji postajo kot “rižote”..

xxl
3 leta 8 meseci nazaj

Kdo ga hoče, naj ga ima. 😉

mavrica
3 leta 8 meseci nazaj

petarda

 
Škoda Enyaq na prvih uradnih slikah
Električni Lexus UX 300e prihaja v Evropo