Novice

Električni Lexus UX 300e prihaja v Evropo

Električni križanec naj bi bil najprej na voljo kupcem v Veliki Britaniji, kjer naj bi s prodajo pričeli v letošnjem oktobru.

Lexus UX 300e naj bi bil ob pričetku prodaje v Evropi na voljo v dveh različicah opreme, Premium Plus in Takumi. Ne glede na izbiro bodo v vseh modelih serijsko dvojni žarometi v tehniki LED s samodejnim preklopom dolgih luči, parkirna tipala spredaj in zadaj skupaj s kamero za vzvratno vožnjo, senzor za dež ter možnost povezave mobilnega telefona, za udobje pa bodo poskrbeli ogrevani električno nastavljivi sprednji sedeži, medtem ko bo varno vožnjo zagotavljal paket varnostnih pripomočkov Lexus Safety System. Brez doplačila bo možna izbira med barvnima odtenkoma Fuji Red in Velvet Black, opcijsko pa bosta poleg petih kovinskih barvnih nians na voljo še dve posebni, ki so jih poimenovali Sonic Titanium in Sonic White. Ob katerikoli izbrani barvni kombinaciji bo videz zunanjosti zaokrožen z aluminijastimi strešnimi letvicami in 17-palčnimi aluminijastimi platišči.

Ob naročilu različice Premium Plus kupci dobijo še več usnja v notranjosti, dodatno prezračevanje sprednjih sedežev, ogrevana zadnja sedeža, ogrevan volan, možnost brezžičnega polnjenja, osvetlitev tal ob odprtju vrat ter brezkontaktni ključ. Opcija Takumi poleg tega dodaja še premijski zvočni sistem Mark Levinson, sistem navigacije z 10,3-palčnim zaslonom, električno odpiranje in zapiranje prtljažnih vrat ter 360-stopinjsko kamero, prikazovalnik na vetrobranskem steklu, sončno streho in trojne LED žaromete. V sklopu paketa Takumi bodo za dodatno varnost poskrbeli še sistem za zaznavanje objektov v mrtvem kotu in nadzor nad dogajanjem za vozilom z možnostjo samodejnega zaviranja, za lepši videz pa bo poskrbljeno z 18-palčnimi platišči in aluminijastimi dodatki.

Pogonski sklop bo sestavljal električni motor (150 kW / 204 KM) v kompletu z baterijskim paketom kapacitete 54,3 kWh, kar naj bi zadostovalo za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 7,5 s in največjo prevoženo razdaljo 315 km z enim polnjenjem. Podprtih naj bi bilo več načinov hitrega polnjenja z enosmernim (DC) oziroma izmeničnim (AC) tokom, najhitrejša možnost pa naj bi napolnila baterijo do 80 odstotkov napolnjenosti v 52 minutah.

Cene naj bi se gibale od najmanj 52.800 evrov (47.400 britanskih funtov) za različico Premium Plus do 59.580 evrov (53.500 britanskih funtov) za različico Takumi. S pobiranjem naročil bodo v Veliki Britaniji pričeli oktobra letos, prve dobave kupcem pa so predvidene v marcu prihodnje leto. Točni termini prihoda na ostale evropske trge zaenkrat še niso znani.

Lexus bo s floto vozil, med katerimi bosta tudi UX 300e in LC Convertible, uradni prevoznik letošnjega 77. Beneškega filmskega bienala med 2. in 12. septembrom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pri Audiju predstavili nabriti S3
Hyperion XP-1 je ameriški hiperšportnik s pogonom na vodik