Novice

Pri Fordu obujajo Bronco

Na avtomobilskem salonu v Detroitu so pri ameriškem Fordu potrdili prihod legendarnega športno uporabnega Bronca, ki je izginil iz njihove ponudbe že daljnega leta 1996.

Pri Fordu so hkrati obelodanili, da bo prihajajoči srednje veliki SUV (po ameriških standardih seveda) postal globalni model, ki bo prvič na voljo tudi na evropskem kontinentu. Novi Bronco bo tako predstavljal šesto generacijo nekdaj priljubljenega modela, ki je prvič ugledal luč sveta že pred davnimi 51 leti.

Zaenkrat niso znane še nobene tehnične podrobnosti o prihajajočem Broncu, ki naj bi se pojavil na cestah leta 2020, kakor tudi ne, kako naj bi sploh izgledal. Zadnji Broncov koncept so sicer pri Fordu pokazali že daljnega leta 2004 (na sliki), a verjetno se bo precej razlikoval od slednjega. Znano je zgolj to, da bo novi Bronco zasnovan na platformi prenovljenega pick-upa Ranger in naj bi bil precej bolj terensko nastrojen kot ostala športno uporabna konkurenca. Bronco bo sicer pozicioniran pod modelom Expedition, proizvajali pa naj bi ga v ameriški tovarni v Michiganu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Motor Talk. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Waymo bo pripravljal avtonomne tehnologije za proizvajalce vozil
Volkswagen predstavil drugega člana električne družine I.D.

Več vsebin

Novice

Ford Ranger v črnem

Novice

Pri Jaguarju počasi razkrivajo novo športno uporabno vozilo 

Novice

Lexus bo v Detroit pripeljal nov koncept križanca

Novice

Edge ST je prvi Fordov našpičen športni terenec

Novice

Ford zaščitil idejo avtonomnega policijskega avta

Novice

Zmagovalci izbora za Slovensko gospodarsko vozilo leta 2017

Novice

Pri Fordu obujajo Bronco

Novice

Infiniti z novo oblikovalsko linijo