Novice

Volkswagen predstavil drugega člana električne družine I.D.

Volkswagen je predstavil koncept Buzz, drugi model iz futuristične serije električnih vozil I.D..

Na salonu v Detroitu je Volkswagen predstavil I.D. Buzz Concept, ki s štirikolesnim pogonom in številnimi novimi tehnologijami nadgrajuje idejo koncepta BUDD-e iz lanskega leta.

Pod rumeno kovino se skrivajo velika 111 kWh baterija in dva elektromotorja – prvi je nameščen na prednji in drugi na zadnji osi. Skupna moč sistema se ustavi na 275 kilovatih. Kot pravijo Nemci, potrebuje za pospeševanje od 0-100 km/h vsega pet sekund in ima 600-kilometrski doseg po standardu NEDC.

Iz povprečja izstopa podatek o polnjenju baterije, saj se v manj kot 30 minutah polnjenja na 150-kilovatnem polnilcu baterija napolni do 80 odstotkov kapacitete. Ker koncept sloni na modularni arhitekturi MEB , lahko v prihodnje vanj vgradijo šibkejšo 83 kWh baterijo in pogon na zadnji kolesni par.

Kot se za futuristični koncept spodobi, ponuja Buzz Concept funkcije avtonomne vožnje. Še več, pri Volkswagnu trdijo, da gre za prvo družinsko avtonomno vozilo na svetu. S preprostim pritiskom na stikalo se volanski obroč zloži v armaturno ploščo, Buzz Concept pa se s pomočjo laserjev, ultrazvočnih senzorjev, radarjev, stranskih in prednje kamere vozi povsem sam.

V potniški kabini je seveda vse prilagojeno avtonomni vožnji, zato se sedeži preprosto obračajo ali podrejo v udobne naslonjače.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pri Fordu obujajo Bronco
Pri Mercedesu potrdili prihod prestižnega Maybachovega športnega terenca