Novice

Pri Mercedesu potrdili prihod prestižnega Maybachovega športnega terenca

Potem ko so pri avtomobilski znamki iz Stuttgarta že nekajkrat omenili, da resno razmišljajo o prestižnem športno uporabnem vozilu z značko Maybach, pa so v teh dneh dokončno potrdili njegov prihod. Z njim želijo konkurirati Bentley Bentaygi in prihajajočemu Rolls Royceu Cullinan.

Na avtomobilskem salonu v Detroitu je prvi mož znamke Mercedes Benz, Dieter Zetsche, potrdil, da pripravljajao svoje najbolj luksuzno terensko vozilo, ki bo nosilo Maybachov emblem. Glede ostalih podrobnosti je bil zaenkrat še skrivnosten, a je dejal, da trenutno vlada med petičnimi kupci izjemno zanimanje za tovrstna dragocena vozila, zaradi česar si želijo tudi pri Mercedesu odrezati svoj del pogače. Dokaz temu je Bentleyjeva Bentayga, ki se ponaša z odličnimi prodajnimi številkami, ter prihajajoča konkurenca v obliki Rolls Roycea Cullinan ter Lamborghinija Urus.

Nekateri viri pri Mercedesu hkrati napovedujejo, da naj bi imelo njihovo najprestižnejše športno uporabno vozilo tudi električni pogon, kar sovpada z vizijo znamke o postopni elektrifikaciji vozil – tudi pri verzijah AMG in Maybach. Čas prihoda prvega Maybachovega športnega terenca zaenkrat še ni znan, a se bo verjetno pojavil že koncem tega desetletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen predstavil drugega člana električne družine I.D.
ZF predstavlja inovativno platformo za električno gnana vozila