Novice

ZF predstavlja inovativno platformo za električno gnana vozila

Pri nemškem podjetju ZF so predstavili precej inovativno platformo, namenjeno električno gnanim avtomobilom prihodnosti, ki so jo poimenovali »Intelligent Rolling Chassis« (IRC). Prvič je bila uporabljena pri konceptnem Rinspeedu Oasis, razstavljenem na sejmu CES v Las Vegasu.

Pri omenjeni platformi gre sicer za dokaj preprosto idejo, da so elektromotorji integrirani na zadnji kolesni par, kar posledično omogoča izjemno okretnost. Tovrstna inovacija namreč pripomore, da je mogoče obračati sprednja kolesa vse do 90 stopinj oziroma precej več, kot pri običajnih avtomobilih. Nova platforma s tem zagotavlja pbistveno boljšo okretnost pri vožnji v mestu in obenem olajša parkiranje tudi na najbolj ozkih parkirnih mestih, zaradi česar bi lahko postala precej iskana pri proizvajalcih električno gnanih vozil.

ZF je inovativno platformo IRC prvič vgradil v koncept električno gnanega Rinspeeda Oasis, ki predstavlja vizijo mestne mobilnosti. Študija, pri kateri so oblikovni navdih našli v filmu Vojna zvezd, se hkrati ponaša tudi s funkcijo samodejne vožnje ter nekaterimi precej nevsakdanjimi rešitvami, med katerimi je tudi gredica za rože.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: ZF, Rinspeed.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "ZF predstavlja inovativno platformo za električno gnana vozila"


mrtwelvetrees
7 leta 3 meseci nazaj

Sej ideja se mi zdi dobra, ampak to že imamo pri bencinskih motorjih (primer novi twingo), pri električnih pa je to novo ?

 
Pri Mercedesu potrdili prihod prestižnega Maybachovega športnega terenca
Lexus pripravlja prostornejšo različico modela RX