Novice

Pri Porscheju je veselo, izdelali so prečudovit milijonti primerek 911

Minilo je 54 let, odkar je Porsche izdelal prvi primerek športne legende 911. Zdaj so prišli do pomembnega mejnika, saj so jih izdelali milijon. Od tega jih je velika večina še vedno v uporabi, pri nemškem proizvajalcu športnih vozil namreč pravijo, da je več kot 70 odstotkov vseh Porschejev 911 danes še povsem uporabnih.

Pri Porscheju so pred nekaj leti praznovali petdesetletnico in ob jubileju ponosno sporočili, da je po polovici stoletja na cestah še več kot dve tretjini vseh izdelanih avtomobilov Porsche. Zdaj so prestopili nov pomemben mejnik, saj so izdelali milijonti primerek  911, ki je naravnost osupljiv.

Nemški proizvajalec je doslej zbral že več kot 30.000 zmag v svetu dirkanja, od tega jih je za polovico ”kriv” ravno 911. Toda če so vse zbrane trofeje shranjene v razstavnih kabinetih, bo jubilejni 911 odšel še na kratko pot, preden ga bodo parkirali v muzej in pokazali obiskovalcem. Ker gre za resnično posebno vozilo, bo milijonti Porsche 911 ostal v rokah podjetja, ki ga bo poslalo na pot okoli sveta. Z njim bodo obiskali številne svetovne znamenitosti in ceste, preizkusili pa ga bodo tudi na slovitem dirkališču Nürburgring.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto in video: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW je osvežil tudi vstopno serijo 1
Prve podrobnosti o Škodi Karoq