Novice

BMW je osvežil tudi vstopno serijo 1

Pri BMW-ju so letos precej zaposleni. Ob prenovi serije 2 so pokazali še prenovljeno serijo 1 in napovedali prihod nove serije 8.

Tako kot pri malenkost bolj športno naravnani seriji 2, so oblikovne spremembe komaj vidne. Na seznamu novosti sta se pojavili dve novi barvi, Seaside Blue in Sunset Orange, ter dve novi obliki platišč. Da bi se oddolžili, so pri BMW-ju zato predstavili tri posebne izvedenke – Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow in BMW M140i Edition Shadow. Pri vseh treh je notranjost žarometov temno obarvana, prav tako je v tej barvi maska hladilnika, nekoliko zatemnjeni pa so še zadnji žarometi.

Več novosti je v potniški kabini, kjer s prenovo prihajajo drugačni merilniki in izpopolnjena osrednja konzola s pomičnim rolojem nad držali za kozarce. Podroben pregled razkrije še drugačne prezračevalne šobe, kromirane dodatke in več površin v sijoči črni plastiki.

Tehnološko je serija 1 pridobila posodobljen sistem iDrive in večji, 8,8-palčni zaslon ob izbiri paketa Navigation Professional.

Motorna paleta ostaja izredno pisana, saj je na voljo lepo število dizelskih in bencinskih agregatov. Najšibkejši ostaja 116i z vgrajenim 1,5-litrskim trivaljnikom in najmočnejši M140i z vgrajenim trilitrskim šestvaljnikom. Dizelsko stran pričenja 116d z 1,5-litrskim trivaljnikom in zaključuje 125d z vgrajenim dvolitrskim štirivaljnim agregatom.

BMW je še zadnjič prenovil serijo 1, ki jo v prihodnje čakajo resnejše spremembe. Zaradi prehoda na novo arhitekturo bo pogon preusmerjen na sprednji kolesi, tako kot pri X1 in seriji 2 Active Tourer.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota v razvoj avtonomne tehnologije z Nvidio
Pri Porscheju je veselo, izdelali so prečudovit milijonti primerek 911