Novice

Prve podrobnosti o Škodi Karoq

Marketinško kolesje se je začelo vrteti hitreje, v javnost pospešeno prihajajo informacije o prihajajočinem Škodinem manjšem športno terenskem modelu Karoq.

Pred vami so prve fotografije posameznih oblikovnih elementov prihajajočega modela Karoq. O posebnostih Škodinega oblikovalskega jezika tokrat ne bomo izgubljali preveč besed, o izvoru imena smo nekaj zapisali že v prvi najavi, tokrat pa se bomo raje posvetili konkretnim podatkom.

Škodino kompaktno športno uporabno vozilo je 4.382 mm dolgo, 1.841 mm široko in 1.605 mm visoko. Z medosno razdaljo 2.638 mm (2.630 mm pri različici s štirikolesnim pogonom) nudi prostor petim potnikom, po zatrjevanju proizvajalca pa naj bi jim omogočalo tudi primerno udobje v vožnji. V primerjavi z odhajajočim Yetijem (4.227 x 1.793 x 1.691 mm, medosna razdalja 2.578 mm) je Karoq nekoliko daljši, širši in višji ter ima več prostora v notranjosti.

Karoq bo uporabnikom zagotavljal pri osnovni postavitvi sedežev 521 litrov prtljažnega prostora. Ob preklopu naslona zadnjih sedežev se bo prostor za prevoz predmetov povečal na 1.630 litrov. Modeli, opremljeni z opcijo zadnjih sedežev VarioFlex (trije ločeni zadnji sedeži z možnostjo prilagajanja in popolne odstranitve), bodo omogočali velikost osnovne prostornine prtljažnika med 479 in 588 litri, ob demontaži sedežev pa se bo Karoq spremenil v dostavnik s kapaciteto 1.810 litrov.

Prednji del vozila zaznamujejo izraziti žarometi v polni tehniki LED, ki imajo osem svetlobnih pasov, in velik znamkin emblem. Tehnologijo LED so uporabili tudi za zadnje žaromete s tipičnim svetlobnim podpisom v obliki črke C.

V notranjosti je armatura razdeljena v zgornji in spodnji del, ki ju optično ločuje dekorativni vstavek na sovoznikovi strani. Štiri prezračevalne odprtine so nameščene pokončno, pri čemer sredinski objemata info-zabavni zaslon. Ambientalna osvetlitev notranjosti bo po navedbah proizvajalca prilagodljiva, uporabnik bo namreč lahko izbiral tako jakost osvetlitve kot tudi eno izmed desetih različnih barv.

Več podrobnosti bo znano v kratkem,  saj bo imel Karoq svojo medijsko premiero že naslednji četrtek, 18. maja 2017, v Stockholmu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Prve podrobnosti o Škodi Karoq"


xxl
6 leta 11 meseci nazaj

Začetna cena bo verjetno kakšnih 16990, če boš želel spodobno motorizirano in opremljeno, pa bo že 25 000.

tha_man
6 leta 11 meseci nazaj

Zadnje luči zgledajo zanimivo. Danes sem prvič videl v živo Kodiaqa, ki me je oblikovno pozitivno presenetil, bolje mi je zgledal kot na slikah in tudi bolje od poleg parkirane Atece, ki me ni kaj posebej pritegnila. Upam da bo Karoq povzel Kodiaqove linije in ne bo preveč očiten rebadge Atece z drugo masko.

srcnik
6 leta 11 meseci nazaj

Če bo cena prava, bi znal biti kar dobra izbira. Upam da dajo malce več motorne-pogonske-menjalniške izbire kot pri kodiaqu…

 
Pri Porscheju je veselo, izdelali so prečudovit milijonti primerek 911
Strožji nadzor nad programskimi nadgradnjami