Novice

Pri Volkswagnu kupujejo patente za gorivne celice

Ker tudi pri drugem največjem avtomobilskem proizvajalcu, koncernu Volkswagen, želijo vstopiti v tekmo v razvoju vodikovih gorivnih celic, so pri kanadskem partnerju kupili patente za omenjeno tehnologijo ter ob tem za začetek odšteli kar 50 milijonov dolarjev.

Skupina Volkswagen je pri kanadskem podjetju Ballard Power Systems kupila paket patentov, vezanih na gorivne celice, pri čemer bo tovrstna tehnologija na voljo vsem znamkam v Volkswagnovem koncernu. Skupaj z nakupom pa so se s kanadskim podjetjem dogovorili za nadaljnje sodelovanje in sicer vse do marca 2019. Pri Ballard Power Systems ocenjujejo, da je skupni projekt »težak« kar 80 milijonov dolarjev. Pri razvoju vodikovih gorivnih celic z istim kanadskim podjetjem sodeluje tudi koncern Daimler. Ballard Power Systems, s sedežem v mestu Burnaby, sicer velja za vodilno podjetje v razvoju gorivnih celic.

Koncern Volkswagen na ta način želi vstopiti tudi na področje alternativnih pogonov, pri katerem jih je že prehitel njihov največji konkurent, japonska Toyota. Kot pionir pri razvoju vodikovih gorivnih celic, je Toyota z modelom Mirai doživela precejšen uspeh. V kratkoročnem načrtu do leta 2017 pa so si zadali, da želijo na letni ravni proizvesti kar 3.000 avtomobilov Mirai.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škodin Superb se počasi odkriva
Ford pospešuje raziskovanje ogljikovih vlaken za še več inovacij v proizvodnih tehnologijah