Novice

Prihaja druga generacija električnega Nissana Leaf

Nissan je pričel s postopnim razkrivanjem naslednje generacije električnega Leafa.

Marketinško kampanjo, ki bo potekala večinoma na družbenih omrežjih, so pričeli s fotografijo prenovljenega žarometa. Japonski proizvajalec vozil se je namreč odločil, da bo svojemu električnemu modelu namenil samosvoj dizajn, ki bo bistveno bolj futurističen.

Če si je prej kar nekaj elementov sposodil pri manjši Micri, gredo zdaj v drugo smer, med glavne oblikovne posebnosti pa bodo očitno sodili žarometi s štirioglatimi okvirji leč in plavajočimi dnevnimi žarometi LED. Leaf naj bi si nekaj oblikovalskih posebnosti sposodil pri konceptu IDS ter se tako po videzu približal ostalim članom družine.

Najpomembnejši podatek za ljubitelje električnih vozil je zagotovo izboljšana baterija. Pojavile so se že številne špekulacije, ki napovedujejo Leafu vsaj 400-kilometrski doseg, kar bi pomenilo, da bi postal resen tekmec Tesli 3 in Opel Ameperi-e.

Več uradnih podatkov lahko pričakujemo v prihodnjih mesecih, ko bodo pri Nissanu razkrivali podatke in podobo naslednje generacije električnega Leafa. Na ceste naj bi zapeljal že v letošnjem letu.

Avtomobilizem.com (Vir: LeftLaneNews. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Prihaja druga generacija električnega Nissana Leaf"


SkIDiver
6 leta 10 meseci nazaj

Če govoriš o termo in jederskih elektrarnah se strinjam. Ko pridemo do proizvodnje elektrike iz obnovljivih virov pa težko govoriš o umazani proizvodnji? So stranski proizvodi, ki so obremenjujoči za okolje, ampak še vseeno neprimerljivo manj kot pri ostalih načinih pridobivanja električne energije.

PS: Govorim samo o pridobivanju električne energije. Hranjenje, to pa je že druga tema.

pskoda
6 leta 11 meseci nazaj

Za pogon avtomobila itak ne bo elektrika, ker je zelo umazana energija oz proizvodnja elektrike je zelo umazana.
To je neka umesna faza za ljudi, ki mislijo da so eko v bistvu so pa bebci

 
Zmagovalci izbora za Slovensko gospodarsko vozilo leta 2017
Iskrivi Up! nosi oznako GTi