Novice

Prihaja terensko navdahnjen Volkswagen Polo

Pri Volkswagnu so potrdili razvoj novega manjšega športnega terenca, ki bo slonel na Polu in se bo podal v boj z Nissanovim modelom Juke.

Novi križanec bo pozicioniran pod model Tiguan in bo ponujal le pogon na sprednji kolesni par. ”Križanec segmenta B se bo lepo podal v našo radodarno ponudbo. V prihodnosti bomo imeli najmanj enega športnega terenca v vsakem segmentu – od vrha ponudbe do modelov, ki slonijo na MQB arhitekturi in številne izpeljanke, med njimi tudi Golf SUV in Polo SUV. Najpomembnejši trgi za športnega terenca, ki bo slonel na Polu, bodo Kitajska, ZDA in Evropa,” je dejal Dr. Heinz-Jakob Neuser, član odbora za tehnološki razvoj pri Volkswagnu.

Koncept T-Roc, ki je bil prvič predstavljen lansko leto na avtomobilskem salonu v Ženevi, bi lahko nakazoval videz najnovejšega majhnega terenec iz Volkswagna. Velikoserijski model naj bi obdržal značilne oblikovalske poteze koncepta, vendar z dodatnim parom vrat, s katerimi bodo povečali njegovo vsakodnevno uporabnost. Po prihodu terensko navdahnjenega Pola bi lahko v serijsko proizvodnje leta 2016 prešel tudi mali koncept Taigun, ki bo vzvode iskal pri najmanjšem modelu up!.

Volkswagen želi drastično razširiti ponudbo svojih športnih terencev. Poleg Tiguana, Touarega in potrjenega Pola SUV, nemški proizvajalec dela še na dveh novih terencih, ki slonita na arihtekturi MQB. S konceptom CrossBlue so nakazali prihod 7-sedežnega terenca, s Cross Coupe GTE pa srednje velikega 5-sedežnega terenca.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prihaja terensko navdahnjen Volkswagen Polo"


ucmanster
9 leta 3 meseci nazaj

Dobr zgleda, mapk premalo uporaben zame

 
Avtomobilske znamke z najmanjšo izgubo vrednosti
Nova Opel Corsa OPC: Peta generacija vrhunske športnice

Več vsebin

Novice

Volkswagen v Ženevo s konceptom T-Cross

Testi

Nazaj k osnovam

Ford Ka+ 1.2 Ti VCT Trend