Novice

Prihodnost znamke Infiniti bo elektrificirana

Hiroto Saikawa, ki je vlogo izvršnega predsednika Nissana in s tem posledično tudi Infinitija prevzel lansko leto od Carlosa Ghosna, je v Detroitu predstavil strategijo znamke. Poleg prestižnega značaja nameravajo po novem intenzivno delati tudi na elektrifikaciji njihovih pogonov.

 

To pomeni, da bodo praktično vsi novi modeli, predstavljeni od vključno leta 2021 naprej, na nek način elektrificirani. Cilj je namreč, da bo leta 2025 pogonski sklop vsakega drugega prodanega Infinitija elektrificiran. Pod tem pojmom, pojasnjuje Saikawa, razume Infiniti bodisi, da bo to izključno električno gnan avto ali pa bo šlo za hibriden sistem z manjšim bencinskim motorjem, namenjenim strogo generiranju elektrike, medtem ko bo za pogon skrbel elektromotor.

Izjema v tej zgodbi bodo veliki športni terenci, ki bodo ohranili klasičen bencinski agregat. Da bodo ti zmogli izpolniti vse strožje emisijske zahteve in seveda tudi pričakovanja strank, jih bodo s pomočjo intenzivnega vlaganja v razvoj tehnično izpopolnjevali. Lep pokazatelj opisanih ambicij je tudi nedavno predstavljeni prvi velikoserijsko proizveden motor na svetu s spremenljivo kompresijo, ki bo trgu za začetek na voljo v svežem QX50.

Kot neke vrste oblikovalska potrditev te strategije je tudi v Detroitu predstavljena oblikovalska študija Q Inspiration Concept. Saikawa je rekel, da naj bi bil njegov motorni pokrov, upoštevajoč skupno dolžino avta, razmeroma kratek, s čimer naj bi namignili na pod njim mersko dokaj skromen pogonski agregat, ki bo skupen vsem limuzinskim Infinityjem prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: MotorTrend. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prva skica prenovljene Škode Fabie
90-milijardna investicija v elektro mobilnost