Novice

Spremembe v vrhu skupine Volkswagen

Po prvih napovedih, ki so prišle v javnost v začetku tedna, je prišla tudi uradna potrditev, da se namerava skupina Volkswagen obsežno restrukturirati, v vrhu uprave pa bo Matthiasa Müllerja zamenjal Herbert Diess.

Matthias Müller je prevzel vodenje skupine leta 2015, v vrhuncu dizelskega škandala ter po odhodu Martina Winterkorna. Njegova prioriteta je bila povrniti ugled skupini Volkswagen.

Predsednik nadzornega odbora Hans Dieter Pötsch se je Müllerju zahvalil za predanost: Matthias Müller je za skupino Volkswagen opravil izjemno delo. Vodenje uprave je prevzel jeseni 2015, ko je bila družba pred največjim izzivom v svoji zgodovini. Volkswagna ni le varno usmerjal skozi tiste čase, s svojo ekipo je tudi temeljito preusmeril strategijo skupine, iniciral kulturne spremembe in z veliko osebno zavezanostjo poskrbel, da skupina Volkswagen ni le ostala na začrtani poti, temveč je zdaj bolj trdna kot kadarkoli prej. Za to si zasluži zahvalo celotne družbe.”

Müllerjev naslednik v vrhu je Herbert Diess, nekdanji vodja razvoja in raziskav pri BMW-ju, ki se je Volkswagnu pridružil poleti 2015 kot direktor segmenta osebnih vozil Volkswagen in pomemben del njegove uprave.

Diess  je v izjavi med drugim povedal: “Skupina Volkswagen je zveza močnih znamk z velikim potencialom. Matthias Müller je postavil osnove za našo transformacijo. Moje najpomembnejše delo bo povezovanje z vodilnimi in zaposlenimi v skupini v doslednem zasledovanju in pomikanju naše evolucije v smeri dobičkonosnega, globalno vodilnega ponudnika trajnostne mobilnosti. “

Nadzorni odbor je ob zamenjavi na krmilu sprejel še nekaj kadrovskih odločitev v samem vrhu, v upravo vstopata Oliver Blume (Porsche) in Gunnar Kilian (kandri in organizacija), odhaja pa Karlheinz Blessing. Skupino na lastno željo zapušča še Francisco Javier Garcia Sanz (Seat).

Najnovejše restrukturiranje skupine Volkswagen prinaša delitev na šest poslovnih skupin in posebno skupino za Kitajsko, njihov najpomembnejši trg, ter delitev znamk na nove tri skupine, ki odražajo segment modelov (Volume, Premium in Super Premium). V novi strukturi bo Diess prevzel nadzor nad skupinama za informacijske tehnologije ter raziskave in razvoj.

 

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops, Motor Authority. Foto: Volkswagen.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Xpeng z Alibabinim kapitalom pripravlja električni SUV
Proizvodnja alkantare ne dohaja globalnega povpraševanja