Novice

Prvaki terenske vožnje

Društvo ljubiteljev terenskih vozil Extreme team iz Renč je v začetku junija že sedemnajstič gostilo tekmovanji za državno prvenstvo Slovenije in odprto prvenstvo v terenskih vozilih. Dogodka, ki je potekal v glinokopu Goriških opekarn v Renčah, se je udeležilo kar 56 vozil iz Slovenije, Avstrije, Italije in Hrvaške.

V kategoriji spretnostne preizkušnje so znanje pokazali specialisti za hitrost, ki so se s svojimi terenci skušali čim hitreje prebiti skozi razgiban, suh, prašen in odprt poligon. Mojstri neprehodnih terenov, globokih jarkov ter blata in močvirja so v disciplini extreme (hard) dva dni vihteli volane ter se, ob pomoči nepogrešljivih sovoznikov in vitla, prebijali skozi poligon s posebej prirejenimi vozili.

V spretnostni vožnji najštevilčnejše kategorije z bencinskimi motorji do 2.000 ccm (kategorija A) je zmagal član domačega Extreme teama Matej Podgornik, ki je dosegel na spretnostnem poligonu tudi absolutno najboljši čas. Drugi v kategoriji in skupno je bil član sosednjega društva 4×4 Lijak iz Ozeljana Dejan Merčun, tretji v kategoriji pa je bil Klemen Osolnik iz STC Panter Kamnik. V kategoriji vozil z bencinskimi motorji nad 2.000 ccm (kategorija B) je zmago slavil Kamničan Kristjan Kaker, drugo mesto je osvojil Dino Sarjaš iz kluba ARO Trnje, tretje mesto pa si je privozil David Lesjak. Med dizelaši (kategorija C) si je zmago priboril Dimitrij Nusdorfer pred Janijem Ukmarjem in Ivom Gregoričem iz domačega Extreme teama.

V zahtevni in bolj atraktivni kategoriji extreme (hard) si je zmago priborila avstrijska posadka Manuel Stöckli – Richard Müller pred domačo renško dvojico Primož Arčon – Tomaž Jarc. Bron sta odpeljala Rok Petelin in Maja Humar.

Besedilo: Tomaž Kalin. Foto: Simona Božič.

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prvaki terenske vožnje"


Fnatic
5 leta 10 meseci nazaj

Čestitke

 
Serijski Porsche Mission E bo Taycan
Peugeot 508 tudi kot atraktiven karavan