Novice

Mazdin rotacijski motor praznuje petdeset let

Mazda se je vedno lotevala stvari drugače kot ostali proizvajalci vozil. Ena izmed večjih posebnosti je razvoj rotacijskega motorja, ki ni bil edina nenavadna nekovencionalna izbira za Mazdo, a se je v petdesetih letih obstoja zapisal v samo srce japonskega proizvajalca.

Pri Mazdi so se zavedali, da morajo narediti nekaj revolucionarnega, če se želijo kosati z večjimi proizvajalci vozil. Japonska vlada je želela, da se Mazda združi s še enim japonskim proizvajalcem in s tem ustvari večjega in močnejšega proizvajalca vozil. Ker tega niso želeli narediti, so izbrali svojo pot in na njej, med drugim, rotacijski oziroma Wanklov motor.

Leta 1961 so licencirali nenavadno tehnično zasnovo motorja podjetja Wankel GmbH in NSU Motorenwerke. Na žalost je bila izvirna verzija motorja slaba. Kenichi Yamamoto, Mazdin glavni inženir, je posledično zbral skupino 47 ”samurajev”, ki so storili nekaj, česar ni dosegel noben drug avtomobilski proizvajalec – izdelali so delujoč rotacijski motor.

Model Cosmo Sport 110S, prvi serijski model z vgrajenim rotacijskim motorjem, je na ceste zapeljal 30. maja leta 1957 . Žal Mazda danes nima v ponudbi nobenega modela z vgrajenim rotacijskim motorjem, so pa v petdesetih letih prodali skoraj dva milijona takšnih vozil. Med njimi so izstopali tri generacije RX-7, RX-8, potniški avtobus s prostorom za 26 potnikov in dirkalnik 787B, ki je leta 1991 z motorjem s štirimi rotorji zmagal na dirki 24 ur Le Mansa.

Mazda je rotacijski motor prenehala izdelovati v Hirošimi 22. junija 2012. Ugibanja o njegovem povratku v serijska Mazdina vozila se vrstijo že več let. Znotraj podjetja ohranjajo skupino inženirjev, ki skrbijo za njihov razvoj, posebno presenečenje pa naj bi pripravljali ob stoletnici znamke leta 2020. Govorice so še podžgali s predstavitvijo študije RX Vision leta 2015 v Tokiu, letos spomladi pa so  napovedali možnost, da bi rotacijski motor uporabili kot podaljševalnik dosega pri njihovem prvem električnem vozilu. Najbolj sveža novica izvira v znamkini uradni publikaciji Zoom-Zoom, kjer so med drugim zapisali, da ima rotacijski motor prihodnost kot samostojna pogonska rešitev novega modela, kot podaljševalnik dosega, lahko pa bi ga celo prilagodili za uporabo vodika kot pogonskega goriva.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi avtomobili Volvo S90 prihajajo s Kitajske v Evropo po železniških tirih
Tri besede: Subaru BRZ STI