Novice

Tehnološko napredna prihodnost Mercedes-Benzovega Sprinterja

Če bi včasih pri komercialnih vozilih govorili o povezljivosti, bi vsi samo čudno gledali. Že nekaj časa pa so tovrstna vozila vse pogosteje tudi mobilna pisarna. In tako tudi znamke ne ponujajo zgolj vozil za prevoz ljudi in tovora, temveč mobilnostne rešitve.

V logističnem centru v Duisbergu so včeraj predstavili tretjo iteracijo Mercedes-Benzovega Sprinterja, ki bo globalno na voljo v več kot 1.700 različnih konfiguracijah. V Evropi bo po napovedih na voljo junija, tisti, ki so ga najbolj pričakovali, pa naj bi ga že lahko naročali. Pogonsko paleto bodo za začetek sestavljali še nedefinirani bencinski in dizelski motorji v razponu moči od 84-140 kW, bo v naslednjem letu pa se jim bo pridružil še povsem električni model eSprinter, ki bo zagotovo najbolj zanimiv za dostave v mestna središča z omejitvijo prometa vozil s klasičnimi motorji na notranje zgorevanje.

Sprinter bo prvič na voljo tudi s pogonom na prednji kolesni par, z nekoliko večjo nosilnostjo (+50 kg) in nižjim dnom tovornega prostora (-80 mm) pa bo zagotovo predstavljal zanimivo vstopno alternativo. Za delovanje s prednjim pogonom v Sprinterju so pri proizvajalcu priredili samodejni 9-stopenjski ter 6-stopenjski ročni menjalnik.

Daimler tudi z dostavniki sledi tehnološkim posodobitvam svoje modelne palete, zato bo novinec opremljen s sistemom MBUX, ki je bil premierno nameščen v novi razred A, zdaj pa bo po želji olajšal komunikacijo z vozilom in svetom tudi uporabnikom lahkih gospodarskih vozil. Ob tem znamka Mercedes-Benz v Sprinter uvaja funkcionalnost Pro Connect, ki lastnikom  voznih parkov omogoča popoln nadzor nad vsemi njihovimi vozili.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Po vesolju kroži Teslin Roadster
Prvi fotografiji četrtega rodu Hyundaija Santa Fe