Novice

Prvi obrisi nove Honde Civic

Hondini inženirji pripravljajo prenovljeno različico popularnega modela Civic, ki tokrat prihaja že v enajsti generaciji.

Za začetek so predstavili prototip limuzinske različice, seveda pa bo prenove deležna tudi kombilimuzinska (hatchback). Prav tako naj bi se v prenovljeni paleti modelov Civic našel prostor tudi za najzmogljivejšo različico Civic Type R.

Enajsta generacija modela Civic bo z zrelejšim videzom in razmerji še naprej izražala pravi duh tega modela, ki temelji na športnosti in brezkompromisnih voznih lastnostih. Sprednji stebrički bodo pri novem modelu postavljeni bolj nazaj v primerjavi s položajem voznika, kar še dodatno izboljša preglednost.

Zrelejši pristop je izražen tudi v zasnovi notranjosti, ki s prečiščenimi linijami in najnovejšo tehnologijo sledi trenutnim tehnološkim trendom in smernicam oblikovanja. Poleg digitalne instrumentne plošče bo kot del informacijsko-multimedijskega sistema za podajanje informaciji in upravljanje skrbel 9-palčni zaslon na dotik.

Osnovo prenovljenega modela naj bi še naprej predstavljala aktualna platforma, vendar z določenimi izboljšavami in večjo togostjo. Najverjetneje bo tudi motorna paleta temeljila na enakih motorjih, kot jih poznamo pri sedanjih modelih, a bodo ti predvidoma deležni določenih izboljšav.

Novi Civic naj bi prišel v prodajne salone spomladi leta 2022, sprva v limuzinski različici, kmalu pa naj bi ji sledili še kombilimuzinska in športna različica Type R.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Carscoops. Foto in video: Honda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Prvi obrisi nove Honde Civic"


10 dni 10 ur nazaj

Honda jetta?

pskoda
10 dni 15 ur nazaj

Končno spet ena normalna

 
Winkelmann ob Bugattiju prevzema še vodenje Lamborghinija
Mercedes-AMG je poskrbel za še en rekord Nürburgringa