Novice

Prvi obrisi nove Honde Civic

Hondini inženirji pripravljajo prenovljeno različico popularnega modela Civic, ki tokrat prihaja že v enajsti generaciji.

Za začetek so predstavili prototip limuzinske različice, seveda pa bo prenove deležna tudi kombilimuzinska (hatchback). Prav tako naj bi se v prenovljeni paleti modelov Civic našel prostor tudi za najzmogljivejšo različico Civic Type R.

Enajsta generacija modela Civic bo z zrelejšim videzom in razmerji še naprej izražala pravi duh tega modela, ki temelji na športnosti in brezkompromisnih voznih lastnostih. Sprednji stebrički bodo pri novem modelu postavljeni bolj nazaj v primerjavi s položajem voznika, kar še dodatno izboljša preglednost.

Zrelejši pristop je izražen tudi v zasnovi notranjosti, ki s prečiščenimi linijami in najnovejšo tehnologijo sledi trenutnim tehnološkim trendom in smernicam oblikovanja. Poleg digitalne instrumentne plošče bo kot del informacijsko-multimedijskega sistema za podajanje informaciji in upravljanje skrbel 9-palčni zaslon na dotik.

Osnovo prenovljenega modela naj bi še naprej predstavljala aktualna platforma, vendar z določenimi izboljšavami in večjo togostjo. Najverjetneje bo tudi motorna paleta temeljila na enakih motorjih, kot jih poznamo pri sedanjih modelih, a bodo ti predvidoma deležni določenih izboljšav.

Novi Civic naj bi prišel v prodajne salone spomladi leta 2022, sprva v limuzinski različici, kmalu pa naj bi ji sledili še kombilimuzinska in športna različica Type R.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Carscoops. Foto in video: Honda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Prvi obrisi nove Honde Civic"


4 meseci 30 dni nazaj

Honda jetta?

pskoda
4 meseci 30 dni nazaj

Končno spet ena normalna

 
Winkelmann ob Bugattiju prevzema še vodenje Lamborghinija
Mercedes-AMG je poskrbel za še en rekord Nürburgringa