Novice

Winkelmann ob Bugattiju prevzema še vodenje Lamborghinija

Stephan Winkelmann naj bi po odhodu Stefana Domenicalija v svet Formule 1 ob vodenju Bugattija v kratkem prevzel še nadzor nad znamko Lamborghini.

V okviru skupine Volkswagen očitno še ni videti konca menjavam vodilnih predstavnikov znamk. Najnovejša v vrsti je tokrat doletela italijanskega proizvajalca športnih avtomobilov, kjer se z vodilnega položaja poslavlja Stefano Domenicali, ki prevzema vodenje Formule 1.

S prvim decembrom naj bi njegovo vlogo prevzel predsednik Bugattija Stephan Winkelmann, ki je na tem položaju že bil v obdobju med leti 2005 in 2016, pod njegovim vodstvom pa je znamka pričela tudi s proizvodnjo športnega križanca Urus. Stephan Winkelmann je v zadnjih treh letih skrbel za znamko Bugatti, kjer so v tem času predstavili omejene serije superšportnikov Divo in Centodieci, luč dneva pa je ugledal tudi koncept Bugatti Bolide, namenjen dirkalnim stezam.

Odločitev so sprejeli člani odbora direktorjev znamke Audi, ki je v zadnjem obdobju nadzorovala poslovanje Lamborghinija. Po besedah predsednika upravnega odbora znamke Audi Markusa Duesmanna je Stephan Winkelmann najprimernejši kandidat za vodenje italijanske znamke, saj je sooblikoval dobršen del njene novejše zgodovine. Markus Duesmann se je obenem tudi zahvalil Stefan Domenicaliju, ki je v zadnjih štirih letih uspešno skrbel za transformacijo znamke Lamborghini in njen napredek.

Stephan Winkelmann po prevzemu vodilnega položaja znamke Lamborghini še naprej ostaja tudi predsednik Bugattija ter se veseli izzivov vodenja dveh izjemnih podjetij, ki s svojimi modeli krojita sam vrh ponudbe v svojem razredu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Audi. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Velika Britanija bo prepovedala klasične bencinske in dizelske pogonske sklope že z letom 2030
Prvi obrisi nove Honde Civic