Novice

PSA sklenil sporazum o sodelovanju s Punch Powertrain

Francoska skupina je objavila sklenitev poslovnega sporazuma o sodelovanju s kitajsko-belgijskim podjetjem Punch Powertrain.

Sporazum pokriva dogovor o dobavi Punchevih dvosklopkovnih menjalnikov z vgrajenim 48-voltnim elektromotorjem za prvo vgradnjo v modele PSA od leta 2022 naprej.

S tem je PSA poskrbel še za en pomemben korak v smeri elektrifikacije, ki je del njihove zaveze, da bodo od leta 2025 naprej v vseh modelih ponujali opcijo elektrificiranega pogonskega sklopa.

Francozi pri tem hvalijo preprosto tehnično rešitev z manjšim številom sestavnih delov, kompaktnejšo gradnjo, lažjo konstrukcijo ter 48-voltnim elektromotorjem, nameščenim med motor z notranjim zgorevanjem in menjalnik, ki bo v vlogi zaganjalnika in po potrebi generatorja.

Francozi se s kitajsko-belgijsko navezo pogovarjajo tudi o opciji lokalizacije proizvodnje omenjenih menjalnikov v PSA-jevih tovarnah, kot so to že uspeli storili pred časom z Aisinom in njihovimi samodejnimi menjalniki.

Mimogrede, izhodiščna proizvodna lokacija Punch Powertrain izhaja iz DAF-ove tovarne v belgijskem Sint-Truidenu. Od DAF-a jo je prevzel ZF, leta 2016 pa so Nemci prodali svoj delež kitajski skupini Yinyi. Glavne proizvodne lokacije Punch Powertraina so danes v kitajskem Nandžingu ter v Belgiji v njim domačem Sint-Truidnu. Lansko leto pa so začeli graditi tovarne tudi v Ningboju (Kitajska) ter v Iranu.

Punch je doslej deloval samo na kitajskem trgu, kjer so bili njegovi glavni kupci skupina BAIC, Dongfeng, Geely in Proton. PSA je tako njihovo prvo poslovno sodelovanje z večjim evropskim proizvajalcem.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: PSA/Punch.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat in Volkswagen napovedujeta vpoklic na račun varnostnih pasov
Opel Connect prihaja, OnStar odhaja