Novice

Peugeotov drzen koncept Instinct

Še preden so na ževenskem avtomobilskem salonu odprli vrata za obiskovalce, so (nekoliko prehitro?) na spletno stran naložili fotografijo novega Peugeotovega koncepta z imenom Instinct.

Na sliki vidimo zapeljiv, športen dvovratni model, ki opazovalca očara z ogromno masko hladilnika ter atraktivnimi žarometi. Pri Peugeotu niso pozabili niti na ogromna petkraka platišča in nabito bočno linijo. A koncept Instinct ne prikazuje le lepega obraza, temveč gre za aerodinamično skulpturo z visoko učinkovitostjo. Namesto konvencionalnih stranskih ogledal so namestili kamere, kamere pa so vgrajene tudi v žarometih LED in skenirajo cesto pred seboj. Pridobljene podatke obdelajo in posredujejo številnih varnostno asistenčnim sistemom, koncept pa se pohvali s polno avtonomno tehnologijo.

Od odprtju samomorilskih vrat se nam odpre prizor na tehnološko dovršne potniško kabino brez fizičnih stikal. S pomočjo 9,7-palčnega pri Peugeotu prikazujejo prihodnost i-Cockpita, vsak sedež pa je nastavljiv v poljubni smeri. Pod pokrovom motorja je nameščen priključni hibrid s sistemsko močjo 224 kilovatov. Žal so to edini podatki, ki so znani, več pa bo znanega v Ženevi.

Peugeot bo izpustil letošnji salon v Frankfurtu, zato ima avtomobilski salon v Ženevi za znamko še večji pomen. Čez nekaj več kot teden dni bodo tam pokazali vse pomembne letošnje novosti, poleg zgornjega koncepta mu bodo na razstavnem prostoru družbo delali še Partner Tepee Electric, prenovljeni 301, že dodobra poznana 3008 in 5008 ter zmagovalni dirkalnik 3008 DKR.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Bugatti Type 57SC Atlantic
Bo zaradi Brexita proizvodnja električno gnanega Minija prestavljena v Nemčijo?