Novice

Renault bo od septembra v Parizu izposojal avtomobile

Francozi so napovedali, da bodo z letošnjim septembrom začeli s storitvijo izposoje električnih vozil v Parizu in njegovi bližnji okolici.

S to odločitvijo so pri Renaultu nakazali, da se, podobno kot skupina PSA, zelo zanimajo za sodelovanje z mestnimi oblastmi na tem področju. Ideja je dobila dodatni zagon zaradi prekinitve pogodbe o sodelovanju med pariško mestno občino in Autolibom, podjetjem v lasti tajkuna Vincenta Bolloreja, nad katerega so se v zadnjem času zgrnile mnoge pritožbe nad čistočo vozil in zanesljivostjo delovanja aplikacije za izvedbo rezervacij v shemi izposoje.

Autolib je imel kar 150.000 registriranih uporabnikov in točno nanje, oziroma na njihov čim večji del, računa Renault s svojo storitvijo izposoje vozil. V ta namen nameravajo spraviti v pogon 2.000 avtomobilov Zoe. To pa ne bo prvi takšen primer za Renault. Na državni ravni namreč ponujajo že nekaj časa svojo storitev Renault Mobility, v španskem Madridu pa imajo v obtoku sistema izposoje elektromobila 500 avtomobilov Zoe.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen napoveduje mali T-Cross
Volkswagnova California XXL v serijski obliki