Novice

Volkswagnova California XXL v serijski obliki

Potem ko so pri Volkswagnu v lanskem letu pokazali študijo bivalnika California XXL, ki je bila sicer izdelana na osnovi večjega Crafterja, pa ga bodo na letošnjem salonu počitniških vozil in opreme Caravan Salon Düsseldorf dokončno pokazali v serijski obliki.

Volkswagnova California XXL je postavljena na arhitekturo Crafterja s srednjo medosno razdaljo (3.640 mm), ima po predelavi precej višjo streho (2.900 mm) ter meri v dolžino več kot 6 metrov (6.238 mm). Serijska izvedba največje Californie se bo verjetno ponašala z enakimi notranjimi elementi kot lanskoletna študija, v kateri je bivalni del vseboval majhno kuhinjo z dvema gorilnikoma, manjše stranišče, dva vrtljiva sedeža, medtem ko je na strehi nadgradnja s posteljo.

Pri Volkswagnu sicer še niso dokončno razkrili, katere elemente bo imela serijska različica, tako da še ni povsem jasno, če bodo lahko kupci izbirali tudi med barvno ambientalno osvetlitvijo, velikim panoramskim oknom ali LED TV sprejemnikom v spalnem delu. Zaenkrat je znano zgolj to, da se bo pod motornim pokrovom vrtel dvolitrski turbodizel, ki proizvede 177 »konjev« največje moči (410 Nm navora), za prenos moči pa bosta skrbela tako 6-stopenjski ročni, kakor tudi 8-stopenjski avtomatski menjalnik.

Serijska California XXL bo javnosti predstavljena 24. avgusta na salonu v Düsseldorfu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Volkswagnova California XXL v serijski obliki"


frgo
5 leta 9 meseci nazaj

pri oblikovanju je bil za zgled definitivno airbus beluga.

J.McLane
5 leta 9 meseci nazaj

5.986 mm ni medosna razdalja ampak dolžina brez tiste dodatne bule zadaj 😉

 
Renault bo od septembra v Parizu izposojal avtomobile
Vsak drugi Švicar je lani kupil štirikolesno gnano vozilo