Novice

Volkswagen napoveduje mali T-Cross

Volkswagen je začel s prvim (predvidoma iz serije) napovednikov za svoj mali križanec T-Roc, ki naj bi ga dokončno razkrili še pred koncem letošnjega leta.

Pri nemškem proizvajalcu že dlje časa pripravljajo trg na manjši križanec, zasnovan na arhitekturi MQB, kot jo ima tudi novi Polo. Začelo se je s koncepti, celo brez strehe kot T-Cross Breeze, zdaj pa se zgodba odvija v razkritje končnega velikoserijskega modela.

Ni boljšega uvoda kot pogovor z vodnjo oblikovanja Klausom Bischoffom, ki pripravi teren z ozadjem zgodbe o najmanjšem terensko navdahnjenem modelu v ponudbi znamke. Videti je, da bo imel v serijski različici na zadku nameščen svetlobni pas, ki se bo raztezal po celotni širini in povezoval zadnje luči, kar je v zadnjem času postal kar priljubljen oblikovalski element. Zadnji del bo dodatno zaznamoval subtilen strešni spojler, ki bo z nosilci prtljažnika in poudarjenimi kolesnimi loki pričal o športno-terenski naravi novinca. Sprednji del dodobra ohranja izrazit videz prednjih meglenk v nekoliko prilagojeni obliki, maska in prednja žarometa pa po pričakovanjih močno spominjata na večji Tiguan.

Skupna dolžina 4.107 mm na prilagodljivi zasnovi naj bi ponujala dovolj prostora, ali ga bo več namenjeno potnikom na zadnjih sedežih ali prtljagi, pa bo odvisno od namestitve vzdolžno pomične zadnje klopi. Pri proizvajalcu ob tem zagotavljajo, da bo T-Roc opremljen z najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi in ob odličnih strukturnih latnostih med najvarnejšimi v svojem segmentu.

Kljub temu, da zaenkrat ni uradnih podatkov, pričakujemo, da se bo v ponudbi pojavil dobršen del pogonskih različic iz številko večjega T-Roca (kjer so na voljo litrski bencinski trivaljnik, bencinski 1,5-litrski in 2,0-litrski TSI, na dizelski strani palete pa 1,-6 litrski in 2,0-litrski TDI). Ob 6-stopenjskem ročnem menjalniku naj bi bil opcijsko na voljo tudi 7-stopenjski dvosklopkovni DSG, v ponudbi pa prihajajoči tekmec Nissana Juke in Peugeota 2008 ne bo imel štirikolesno gnane različice.

 

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volkswagen. Foto: Volkswagen, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Volkswagen napoveduje mali T-Cross"


pskoda
5 leta 9 meseci nazaj

Narod je čist ponorel z temi yajci, ki niso dobri ne za po cesti ne za brezpotje in ker so pač trenutna modna muha jih delajo v vseh velikostih.
Za moje pojme totalno neuporabni avtomobili z višjo porabo (večji zračni upor, večja teža, večji stroški,…). Edina dobra lastnost je lažje vstopanje in iztopanje

xxl
5 leta 9 meseci nazaj

In pri meni je to bil najpomembnejši dejavnik, sem pa iskal “nekaj vmes” in T-roc to je, 16 cm od tal, ni previsok, ne požrešen, odlična lega za takšno vozilo, masa podobna golfu…

xxl
5 leta 9 meseci nazaj

Malo mešate T-roc, T-cross. Hm, kje je je potem T-roc, če je T-cross konkurenca 2008, Juke, Captur, Kona? 🙂

 
Evropska premiera Teslinega Modela 3 v Goodwoodu
Renault bo od septembra v Parizu izposojal avtomobile