Novice

Toyota in Daihatsu se bosta skupaj širila na razvijajoče se trge

Japonska proizvajalca Toyota in njena hčerinska družba Daihatsu sta objavila načrt, da bosta skupaj ustanovila povsem novo podjetje, s katerim se bosta usmerila na trge v razvoju. Pri novi družbi naj bi prvenstveno razvijali majhne, kompaktne avtomobile.

V skupnem podjetju dveh japonskih renomiranih znamk, ki naj bi začelo s svojim delovanjem že januarja 2017, bodo tako združili Daihatsujevo znanje v izdelavi malih avtomobilov ter Toyotina nujno potrebna sredstva. Novi modeli, ki naj bi jih ponujali pod Toyotino blagovno znamko, naj bi bili namenjeni razvijajočim se trgom, na katerih sedaj niso toliko prisotni.

Pri Daihatsuju, ki ga sicer ni več moč najti na evropskih trgih, menijo, da bo tovrstno okrepljeno sodelovanje s Toyoto še poglobilo znanje v razvoju malih avtomobilov ter v njem hkrati vidijo izjemno priložnost za rast znamke v prihodnje. Pri Toyoti z ustanovitvijo novega podjetja želijo resneje napadati trge Latinske Amerike, Indije ter Rusije, kjer si želijo biti še bolj prisotni. Kljub temu, da se na večini trgov v razvoju ne morejo pohvaliti z rastjo prodaje novih vozil, pa pri Toyoti omenjene trge še vedno vidijo kot ključna področja rasti njihove globalne prodaje.

 Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vozniki Bentleyev si ne bodo več mazali rok pri točenju goriva
Renault dviguje pričakovanja za Megane Grandcoupe