Novice

Akrapovič za prenovljeni Renault Clio R.S. Trophy

Četrta generacija Clia postaja s prenovo vse bolj moderna, zdaj pa je Renault predstavil še najbolj nabriti različici: R.S. 200 in R.S. 220 Trophy.

Škoda, da je prenova bolj lepotne narave, saj obe izvedenki še vedno poganja enak 1,6-litrski prisilno polnjen bencinski agregat s 147 kilovati oziroma 162 kilovati. Enak ostaja tudi 6-stopenjski samodejni menjalnik EDC, ki moč prenaša na sprednji kolesni par, za ročno prestavljanje pa so še vedno na voljo obvolanske prestavne ročice iz aluminija. Kupce bodo prepričevali trije različni paketi – osnovni Sport, izboljšani Cup in najmočnejši Trophy, ki poleg večje moči prinaša nižje vzmetenje.

Na različico Trophy lahko kupec namesti ekskluzivni izpušni sistem, ki spominja na tistega iz atraktivnega koncepta Clio R.S. 16 in ga je razvil renomirani slovenski proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič. Paradni konj v ponudbi potrebuje za štart z mesta do 100 km/h le 6,6 sekund in doseže maksimalno hitrost 235 km/h.

Več sprememb je vidnih na zunanjosti. Prenovljeni Clio R.S. ima spredaj nameščen nov odbijač z večtočkovnimi žarometi LED, podobne ima nameščene tudi prej omenjeni koncept. Tri spodnje luči LED imajo več načinov delovanja – kot meglenke, luči za osvetlitev zavojev ali pa kot dodatna osvetlitev pri nočno vožnji. Zunanjost zaključijo nova 18-palčna aluminijasta platišča ter zadnji difuzor z dvema zaključkoma izpušne cevi.

Sočasno Renault predstavlja prenovljeni športni paket GT Line. Slednji prinaša večje zračne reže v prednjem odbijaču v barvi Dark Metal, obrobe pragov modela Clio R.S., posebno oblikovana 16- ali 17-palčna platišča, kromirano izpušno cev in obrobo zadnjega odbijača v barvi Dark Metal. Clio GT-Line ima notranjost opremljeno s poudarkom na modri barvi, s perforiranim usnjem prevlečen volan je enak kot v Cliu R.S., a ima oznako GT- Line. Tudi sedeži s posebnimi prevlekami so prevzeti po Cliu R.S. in s stopalkami iz aluminija dodatno poudarjajo športen videz avtomobila.

Naročila za prenovljena športnika bo Renault začel pobirati septembra, prvi primerki pa bodo na ceste zapeljali jeseni.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Renault. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Akrapovič za prenovljeni Renault Clio R.S. Trophy"


mrtwelvetrees
2 leta 11 meseci nazaj

Tak boody kit pa motor 1.5dci optimiziran na 130KM, pa bi bilo tudi super.

abbe
2 leta 11 meseci nazaj

a niso prejšnji clioti imel brembo zavore?teli zj pa navadne enobatne čeljusti?

skopusnik
2 leta 11 meseci nazaj

Brembo je imel Clio 3 RS ja, Clio 4 RS pa ima že od prihoda (2013 al 14) take čeljusti. Pa ni to enobatna čeljust 😉

abbe
2 leta 11 meseci nazaj

seveda da je enobatna. v najboljšem primeru dvobatna kar še vedno ni enako predhodniku ki je imel 4 batne čeljusti.

pskoda
2 leta 11 meseci nazaj

Jaz bi šel skoraj stavit, da ima samo en bat.
Corsa je imela prej take zavore zdaj nova ima pa brembote

 
Ko združita moči Aston Martin in Red Bull, nastane AM-RB 001
Renault dviguje temperaturo z obsežno fotogalerijo karavanskega Meganea