Novice

Renault je prenovil kompaktni Kadjar

Prenova je Renaultovemu kompaktnemu križancu med drugim prinesla 1,3-litrski turbobencinski agregat in posodobljen videz.

 


Glede na dejstvo, da naj bi kupci Kadjarja največ dali prav na njegov videz, ni posebno presenečenje, da je ob osvežitvi dobil še bolj elegantne, tekoče in prečiščene linije, ki jih je podkrepil značilni svetlobni podpis v obliki črke C in smerniki v tehniki LED, integrirani v dnevne luči. Tehniko LED Pure Vision so namenili še pravokotnim lučem za meglo, ki so serijsko na voljo od opreme Intens navzgor, na zadku pa so z njo ob lučeh opremljeni tudi smerniki. Vzvratna luč in luč za meglo na zadku sta po novem manjši in vgrajeni v odbijač.

Na prednjem delu je vidna širša maska s kromiranimi vstavki, spremenjen pa je tudi videz odbijačev. Bolje opremljene Kadjarje bo po prenovi mogoče prepoznati tudi po anteni v obliki plavuti morskega psa. Zunanjost zaokrožujejo 17- in 19-palčna platišča in tri nove posebne barve (zelena, modra in siva).

V notranjosti so se posvetili zaznavnim občutkom uporabnikom, ko gre za kakovost, zato so se lotili oblike in strukture sedežev, sredinskega naslona in režam ventilacije za zadnje potnike. Med drugim je izboljšan zaslon multimedijske naprave R-Link 2, ki naj bi po zagotovilih proizvajalca ponujal večjo svetilnost in boljši odziv na dotike. Na seznamu novosti se mu pridružuje nova nadzorna plošča z gumbi za upravljanje samodejne klimatske naprave s tremi okroglimi vrtljivimi gumbi.

Za pogon skrbi nova generacija motorjev, ki je usklajena z okoljevarstvenimi standardi, pri čemer so posodobljeni dizelski agregati pod skupnim imenom Blue dCi opremljeni s sistemom selektivne katalitske redukcije. Agregat Blue dCi 115 (z ročnim ali avtomatskim menjalnikom) v primerjavi s predhodnikom ponuja več moči in navora (+ 5 KM, + 10 Nm), medtem ko je Blue dCi 150 (z ročnim menjalnikom, z dvo- ali štirikolesnim pogonom) najmočnejši dizelski motor v ponudbi Kadjarja. Ponudbo razširja bencinski motor 1.3 TCe s filtrom trdih delcev, ki je že na voljo v Scénicu, po Kadjarju pa naj bi ga bila deležna tudi modela Captur in Mégane. Kupci bodo lahko izbirali med izvedenkami TCe 140 FAP, TCe 140 FAP EDC, TCe 160 FAP in TCe 160 FAP EDC.

Renault Kadjar je prve kilometre za pripravo medijskih materialov naredil v Sloveniji, v živo pa ga bomo prvič lahko videli na avtomobilskem salonu v Parizu

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Renault je prenovil kompaktni Kadjar"


5 leta 6 meseci nazaj

armaturka se mi zdi nekako “siromašna” nasproti drugim “terencem”

5 leta 7 meseci nazaj

notranjost in zadek lepša, spredaj korak nazaj

xxl
5 leta 7 meseci nazaj

Vse lepo in prav, ampak, zunaj je prej bil lepši.

 
Novi Mercedes-Benz GLE kot kombinacija videza in tehnologije
Lexus ES menja ogledali za kameri z zaslonom