Novice

Renault K-ZE ima vse, kar imajo veliki

Na predvečer otvoritve avtomobilskega salona v Parizu so pri Renaultu predstavili njihovo strategijo električnih in hibridnih vozil za prihodnost ter razkrili prototip električnega modela K-ZE.

Pri pravkar predstavljenemu električnemu športnemu križancu manjšega formata bi verjetno lahko ponovno uporabili reklamni slogan iz naslova, s katerim so pred dvajsetimi leti uspešno reklamirali model Clio. Novi električni mali avtomobil naj bi namreč za sprejemljivo ceno ponujal kar največ. K-ZE naj bi bil po velikosti nekje med modeloma Twingo in Zoe, poganjal pa naj bi ga električni motor v kombinaciji z akumulatorji, ki bi mu omogočili 250 km dosega. Novi model naj bi se po zaslugi dvojnega sistema za polnjenje dalo napolniti na hitrih polnilnih točkah in na domači vtičnici. Opremljen naj bi bil s parkirnimi tipali zadaj, kamero za vzvratno vožnjo in z velikim osrednjim zaslonom za prikaz informacij in navigacijskih napotkov.

Izdelovali naj bi ga na Kitajskem, v podjetju eGT New Energy Automotive Co, ki sta ga skupno ustanovila Nissan in Dongfeng Motor Group z namenom razvoja in izdelave konkurenčnih električnih vozil za prodajo na kitajskem trgu. Verjetno bo ravno zato model najprej na voljo na trgih Kitajske, kjer naj bi začeli s prodajo v prihodnjem letu, medtem ko naj bi ga na evropskem trgu pričeli prodajati do leta 2021.

Ob predstavitvi so razkrili tudi nekaj načrtov za električno prihodnost. Tako naj bi v svoje prihodnje modele segmenta B in C kmalu pričeli vgrajevati hibridne pogonske sisteme. Po letu 2020 naj bi tako hibridni pogon dobil novi model Clia, tehnologija priključnih hibridov pa naj bi bila na voljo tudi v modelih Megan in Captur.

Ob robu dogodka so razkrili še načrte v zvezi z uvedbo nove storitve ponudbe mobilnih vsebin poimenovane AEX ( Augmented Editorial Experience), ki naj bi uporabnikom omogočila drugače izkoriščen čas potovanja v avtomobilih prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Auto Express. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Nissan Qashqai s svežim 1,3-litrskim turbobencinarjem
Kia e-Niro največ 485 kilometrov daleč