Novice

Renault Koleos z osveženo podobo in novimi motorji

Tudi druga generacija Koleosa je dočakala trenutek, ko so jo inženirji z običajnimi nadgradnjami pripravili na drugo polovico življenskega cikla.

Novi so tako vizualni popravki na prednjem in zadnjem delu avta, kjer izstopajo nova maska motorja, več kroma, drugače oblikovani oblogi pragov, nov kovinsko rdeč karoserijski lak Vintage in dvoje novih dvobarvnih platišč. Spredaj je najti še serijsko primaknjena LED žarometa, zadaj pa novo oblikovani združeni svetilki s tako imenovim 3D učinkom.

V kabino naj bi vgradili na otip še bolj mehke materiale, nove okrasne vložke na armaturni plošči ter zadnjo sedežno klop z dodatno funkcijo dvostopenjsko nastavljivega deljivega naslona. Večopravilni sistem R-Link2 je nadgrajen s povezljivostjo Apple Carplay tako v različici z vodoravnim 7-palčnim, kot tudi z večjim in navpično postavljenim 8,7-palčnim zaslonom. V četico sodobnih elektronskih pomagal in sistemov je po novem umeščen tudi sistem samodejnega zaviranja v sili s sposobnostjo prepoznavanja peščev.

Osvežitvi modela so primaknili še nova motorja. Ta sta sicer že dobro poznana iz drugih Renaultov, saj gre za sveža BluedCi-ja z delovnima prostorninama 1,7 in dva litra. Prvi ponuja vozniku v uporabo največ 150 KM moči in 340 Nm navora, drugi pa 140 kW (190 KM) in 380 Nm navora. Kaže, da je trg vse bolj lačen samodejnih menjalnikov, drugače si namreč ne znamo razložiti, zakaj sta obe motorizariji Koleosa povezani z neskončnostopenjskim menjalnikom X-Tronic. Močnejši od obeh ima dodatno serijsko primaknjen še (Nissanov) štirikolesni pogon All Mode 4×4-i.

Naročilo za novinca naj bi se dalo oddati že prihodnji mesec, predaje prvih primerkov kupcem pa naj bi stekle meseca oktobra. Cene v tem trenutku še niso poznane, a predvidoma ne bodo bistveno spremenjene glede na različico modela v odhajanju.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi širi družino A6 z izpeljanko Allroad
Mercedes-Benz nam bo GLB pokazal letos poleti