Novice

Mercedes-Benz nam bo GLB pokazal letos poleti

Salon v kitajskem Šanghaju so Nemci izkoristili za predstavitev koncepta GLB, zdaj pa pravijo, da bodo letošnjo poletje predstavili njegovo dokončno serijsko podobo.

Športni terenec GLB bo mersko umeščen med manjši GLA in večji GLC in če gre kaj verjeti v uresničitev prvotne napovedi v podobi koncepta, bo ta dovoljevala namestitev največ sedmih sedežev. Če bodo Nemci to uresničili tudi v serijskem modelu, potem bo ta premogel celo nekaj več prilagodljivosti in uporabnosti kot mersko nekaj večji GLC. Kot je koncept nakazoval, bo tudi sicer GLB bolj tradicionalno terensko visoko grajen in s tem tudi na pogled med Mercedes-Benzi eden tistih, ki so bolj terenskega izgleda. Čeprava tokratna močno zatemnjena fotografija avta pušča še vedno večinoma vse domišljiji, ocenjujemo, da bo podoba končnega izdelka vseeno ostala dokaj zvesta izgledu koncepta, predstavljenega aprila letos na Kitajskem, z eno razliko. Serijski model bo namreč, vsaj v osnovni izpeljanki, zelo verjetno bistveno manj razburljivega, pustolovskega izgleda, kot je bil koncept v Šanghaju.

Motorna paleta je ravno tako še zavita v tančico skrivnosti, a če napovemo, da bo moč v njem najti veliko večino pogonskih sklopov, ki jih premorejo razred A, CLA in CLA Shooting Brake, torej modeli postavljeni na platformo MFA2, zelo verjetno ne bomo preveč brcnili v temo. Veliko večino zato, ker bodo zaradi velikosti avta zelo verjetno odpadle iz ponudbe najmanjše oziroma najšibkejše motorizacije. Na vrhu pa vsekakor pričakujemo AMG-jev GLB 35 4Matic in morda celo okoli 400-“konjski” GLB 45.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Koleos z osveženo podobo in novimi motorji
Toyota in Subaru v skupen razvoj nove električne platforme

Več vsebin

Testi

GLAmping

Mercedes-Benz GLA 200d
Predstavitve

Četica za terenske pustolovščine

Mercedes-Benz GLA in GLE Coupé: slovenska predstavitev