Novice

Renault-Nissan do leta 2020 z desetimi samovozečimi modeli

Renault-Nissan, četrta največja avtomobilska skupina na svetu, želi avtonomno tehnologijo namestiti v vozila, ki so po dostopni ceni na voljo širši publiki.

Zveza Renault-Nissan bo v prihodnjih štirih letih predstavila več kot deset vozil s tehnologijo za avtonomno vožnjo. Modeli bodo naprodaj v Združenih državah Amerike, na Japonskem, Kitajskem in v Evropi. Zaenkrat še ni potrjeno, da bo nameščena avtonomna tehnologija v katerem izmed obstoječih modelov, toda Nissan Leaf se zdi eden najbolj primernih kandidatov. Njegovo samovozečo usmeritev je napovedal že koncept IDS, ki ga je proizvajalec predstavil na avtomobilskem salonu v Tokiu.

Francosko-japonska naveza je obenem najavila prihod novega paketa aplikacij, ki bodo ljudem olajšale povezanost z delom, zabavo in družbenimi omrežji. “Zveza Renault-Nissan je trdno zavezana dvojnemu cilju: nič izpustov in nič smrtnih žrtev,” je Carlos Ghosn, predsednik in generalni direktor Zveze Renault-Nissan, dejal v raziskovalnem centru Renault-Nissan Silicon Valley Research Center. “Zaradi tega razvijamo avtonomno vožnjo in povezljivost za prevladujoče, množične avtomobile na treh celinah.”

Podjetje bo postopoma vpeljevalo avtonomno tehnologijo v svoje modele, letos pa bodo prvič uvedli tehnologijo z nadzorom enega voznega pasu. To je funkcija, ki avtomobilu omogoča avtonomno vožnjo po glavnih cestah, tudi ob zgoščenem in zaustavljajočem se prometu. V letu 2018 bo skupina predstavila vozilo z nadzorom več voznih pasov, ki lahko med vožnjo po glavni cesti avtonomno obvladuje tveganja in menja vozne pasove.

Vse tehnologije bodo vedno na razpolago vozniku, ki pa bo lahko kadarkoli ponovno prevzel upravljanje vozila.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault-Nissan.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Renault-Nissan do leta 2020 z desetimi samovozečimi modeli"


Firediver
8 leta 3 meseci nazaj

Narobe štejem :(. .”samo” deset modelov bo.

Firediver
8 leta 3 meseci nazaj

Super..z dvajsetimi različnimi modeli bodo odpravljali 20 različnih inačic iste pomanjkljivosti..in raznih pomanjkljivosti bo veliko!

 
Koncept Toyota ViRA je združil RAV4 in Yaris
Kia razkriva notranjost koncepta Telluride