Novice

Koncept Toyota ViRA je združil RAV4 in Yaris

Na prvih računalniško ustvarjenih fotografijah lahko vidimo nenavaden koncept, ki ga bo Toyota najverjetneje predstavila na avtomobilskem salonu v Tokiu.

V kratki izjavi za javnost je japonski proizvajalec vozil omenil, da je dvovratni koncept dejansko križanec med modeloma Vitz (na evropskih trgih poznan pod imenom Yaris) in RAV4. Združevanje lastnosti dveh modelov je vidno tudi v njegovem imenu – Toyota je povezala besedna delčka Vi in RA, nastalo je ime ViRA.

Resnici na ljubo, kakšnih bistvenih podobnosti z modelom Yaris ali terenskim RAV4 ne vidimo, toda kompaktni terenec si z njima očitno deli dimenzije in nekatere skrite elemente. Pri Toyoti želijo prikazati uporabnost križanca v kompaktni obliki. Za povrh vsega so si zamislili atraktivno zunanjo lupino, ki bo iskala kupce predvsem pri mlajši generaciji, ravno nasprotno kot RAV4. Kljub temu, da koncept ViRA ne sledi aktualnim velikoserijskim oblikovalskim smernicam Toyote, je njegov videz navdušujoč. Nos spominja na generičnega superšportnika, če zamižimo na eno oko pa lahko v njem celo vidimo delček oblikovanja Zenva in prototip Ferrarija FF, ki ga je zasnoval legendarni Giugiaro.

”Krivec” za koncept ViRa je Toyota Industries Corporation, ki ima pogodbo s Toyota Motor Corporation za proizvodnjo modelov ViTZ/Yaris in RAV4. V tej veji izdelujejo tudi agregate za druga Toyotina vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Koncept Toyota ViRA je združil RAV4 in Yaris"


Ivan36
8 leta 3 meseci nazaj

To! Ta bi pa bil zame! Pa en Automatik, 6V 3.0 125KW, not bencin!!!

 
Novi DS3 na ogled že čez dva meseca
Renault-Nissan do leta 2020 z desetimi samovozečimi modeli