Novice

Renault Sport Cars je postal del Alpine Cars

V začetku letošnjega maja je Renault Sport Cars postal sestavni del posebne poslovne enote Alpine Cars v okviru skupine Renault.

Renault Sport Cars, posvečen razvoju športnih modelov Skupine Renault, je postal del Alpine Cars. Sprememba imena naj bi odražala svež zagon strokovnjakov iz Les Ulisa za razvoj prihodnjih povsem električno gnanih serijskih modelov znamke Alpine in sodelovanje z ekipami dirkaškega oddelka Alpine Racing.

Laurent Rossi, glavni izvršni direktor Alpine, je spremembo pojasnil: »V okviru reorganizacije Skupine Renault po znamkah je bistveno, da imajo posamezne enote, ki so sestavni del poslovne enote (Business Unit) Alpine, isto ime ter utelešajo vrednote in ambicije znamke. Cilj Alpine je, da postane prestižna športna znamka, avantgardna z inovacijami in tehnologijo. S svojim strokovnim znanjem in izkušnjami na področju športnih avtomobilov je Alpine Cars adut za doseganje naših ciljev.«

Ob razvijanju novih modelov znamke Alpine bodo v poslovni enoti še naprej zagotavljali podporo dosedanjim kupcem znamke R.S. in prodajno-servisni mreži.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Alpine.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Renault Sport Cars je postal del Alpine Cars"


2 leta 11 meseci nazaj

?width=940&quality=80

Skyen
2 leta 11 meseci nazaj

Naj kar začnejo s Clio Alpine za krstni model!
Čeprav v sedanjih časih me ne bi presenetilo, če bo Captur Alpine ali kakšen drug SUV bullshit 😀

 
Pomanjkanje elektronskih komponent že vpliva na opremljenost novih modelov
Mercedesov koncept EQT vnaša več prestiža v razred enoprostorcev