Novice

Mercedesov koncept EQT vnaša več prestiža v razred enoprostorcev

Električni koncept EQT predstavlja prvo vizijo prihajajočega razreda T, ki naj bi predstavljal potniško različico naslednika trenutnega modela Citan.

S predstavitvijo konceptnega EQT so pri Mercedesu namignili, da utegne tudi razred enoprostorcev (oziroma manjših družinskih kombiniranih vozil) že kmalu dobiti svojega električnega predstavnika. Koncept naj bi pomenil osnovo nastajajočega razreda T, v katerem nameravajo kupcem ponuditi novo zasnovan model manjšega potniškega kombiniranega vozila, ime Citan pa naj bi po nekaterih informacijah še naprej uporabljali pri gospodarskih različicah istega modela. Osnova prihajajočih modelov razreda T bo, kot pri aktualni generaciji modela Citan, Renaultov Kangoo, ki so ga pri francoski znamki v novi generaciji predstavili v novembru.

Pri Mercedesu so, kot je razvidno iz koncepta, znamki primerno dodali pridih prestiža in zunanjost, skladno s trenutnimi oblikovalskimi smernicami njihovih modelov. Zasnova sprednje maske izhaja iz modelov električne družine EQ z osvetljenimi emblemi zvezdic preko celotne površine in z brezšivno integriranim parom vitkih sprednjih žarometov LED. Mehke, elegantne linije se na bokih nadaljujejo do zadnjega dela, kjer za popestritev videza poskrbijo zadnje luči, preko celotne širine povezane s svetlobnim trakom. Koncept dolžine 4,945 m ob širini 1,863 m ter višini 1,826 m v notranjosti ponuja obilo prostora, dostop do tretje vrste sedežev pa olajšajo velika drsna vrata na vsaki strani.

Notranjost koncepta EQT je zasnovana s poudarkom na prestižu v kombinaciji belega usnja napa in modrih dodatkov, ki z drobnimi podrobnostmi privlačijo pozornost. Seveda tudi tukaj za upravljanje nastavitev, podajanje informacij in zabavo ne bo manjkala zadnja generacija sistema MBUX, ki so jo tokrat prilagodili postavitvi v ta segment vozil. Inovativna zasnova upravljanja in prikaza bo omogočala upravljanje nastavitev preko zaslona na dotik, tipk na volanu in glasovnega upravljanja s podporo umetne inteligence. Za piko na i so pri Mercedesu dodali še panoramsko streho in električno rolko, ki so jo namestili v dvojno dno prtljažnika.

Novi razred T naj bi obogatil Mercedesovo ponudbo tekom prihodnjega leta. Postavili naj bi ga ob bok njegovi komercialno usmerjeni različici Citan, ki naj bi bila že letos na voljo tudi popolnoma elektrificirana. Ostalih podrobnosti zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Daimler, Carscoops. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedesov koncept EQT vnaša več prestiža v razred enoprostorcev"


meganer
1 mesec 5 dni nazaj

Meni je res lep. Ravno prav velik, samo problem bo kot povsod motor (mlinčki) ter cena.

Samo glede na to da bo na renoju …. bo pomoje 25000+

 
Renault Sport Cars je postal del Alpine Cars
PRIMA v kompaktnem kombilimuzinskem razredu