Novice

Renault Talisman je bolj prefinjen in napreden

Francozi že od začetka prodaje Talismana veliko polagajo na njegovo podobo, zato so pri osvežitvi to še dodatno izpiliti. Ker pa mora model držati stik s hitrim tempom tehničnega napredka, so mu namenili tudi tehnične nadgradnje.

Oblikovno so spredaj prepoznavni nov odbijač in maska motorja. Nova sta tudi žarometa, ki sta zdaj pri vseh izpeljankah, tudi vstopni, opremljena z LED svetlobnimi izvori. Žarometa z vrha ponudbe sta pri tem dodatno opremljena s tako imenovano funkcijo LED Matrix Vision za aktivno regulacijo nezasenčenega snopa ter z dinamičnima smernikoma. Izključno z LED tehniko so opremljene seveda tudi zadnje svetilke, katerih grafika je ravno tako posodobljena, kot velja tudi za dodatek funkcije dinamičnega utripanja smernikov v njih. Za zunanjost so Francozi namešali še nekaj novih karoserijskih lakov ter primaknili platišča velikosti 17, 18 in 19 palcev.

V kabini so omembe vredni kromirani dodatki na sredinski konzoli in na skupno osem barvnih odtenkov povečana paleta za ambientalno osvetlitev. Kot je zdaj že skoraj nujno, tudi Talisman ponuja opcijo računalniškega zaslona namesto klasičnih merilnikov, čeravno je res, da so bili ti v Talismanu že doslej mejno klasične zasnove. Kakorkoli že, najboljša opcija »narisanih« in jasno prilagodljivih merilnikov diagonale 10,2 palca bo serijsko vgrajena v Talismane s paketom Intense ali paketi nad njim. Omenimo še stikala tempomata, ki so zdaj v celoti preseljena na volanski obroč.

Avtomobilu z letnico 2020 primerna je tudi povezljivost s svetom in uporabnikovim pametnim telefonom. Renault Easy Connect je ekosistem, ki združuje v sebi številne aplikacije za kar najbolj povezano doživetje novinca, ne manjkajo pa niti povezljivosti Apple CarPlay in Android Auto.

Na področju vozno relevantne tehnike je Talisman dobil skupek novih ali nadgrajenih voznih pomočnikov, ki izpolnjujejo zahteve tako imenovane druge stopnje avtonomne vožnje. Najpomembnejši se nam zdi aktivni tempomat, ki naj bi deloval v bistveno večjem območju kot doslej, med 0 in 160 km/h (prej samo med 50 in 140 km/h).

Iz slovenskega trga bodo na žalost nekaterih umaknili ponudbo bencinskih Talismanov TCe 160 in TCe 225, ostaja pa (večina) dizlov. Ponudbo slednjih bodo tvorili tako 1,7-litrski Blue dCi 120 in 150 ter dvolitrski Blue dCi. Medtem ko je slednji drugod na voljo tudi v izpeljanki s 160 KM, bo v Sloveniji na voljo samo močnejša opcija z 200 KM. Slednji bo dobavljiv izključno s šeststopenjskim dvosklopkovnim menjalnikom EDC, prva dva pa z ročnim šeststopenjskim.

Prodaja novinca steče v Sloveniji junija letos, cene pa naj bi ostale na ravni modela pred prenovo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Renault Talisman je bolj prefinjen in napreden"


SkIDiver
4 leta 1 mesec nazaj

Škoda, da pri nas ne bo na voljo tudi 2.0 160KM dizla.

JG2
4 leta 1 mesec nazaj

Zelo lep avto, bil in s prenovo tudi ostaja.

xxl
4 leta 1 mesec nazaj

1,3 160 je edina opcija, katera bi me zanimala, tako da…

4 leta 1 mesec nazaj

1.3 turbo bencin z 160km? Ma ni šanse da ne bi mel problemov s tako nabrito mašino

Skyen
4 leta 1 mesec nazaj

Vsaj ni 3-cilinder.

4 leta 1 mesec nazaj

Prostornina motorja je vseeno zelo majhna za tako moč. Ne spremeni dejstva da je taka mašina izjemno pod pritiskom da ustvari tako moč

xxl
4 leta 1 mesec nazaj

Po navadi kupim novo in preden se kaj lahko zgodi, prodam. 😉

 
Prvi pogled v notranjost novega Hyundaia i20
Mercedes AMG GLA 45 za zahtevne