Novice

Mercedes AMG GLA 45 za zahtevne

Mercedes je odstrl tančico z novega Mercedesa AMG GLA 45 in še pred premierno predstavitvijo na avtomobilskem salonu v Ženevi razkril nekaj podrobnosti prihajajočega modela.

Kombinacija enega najmočnejših štiricilindrskih motorjev in popularnega križanca GLA bo že v osnovi ponujala 285 kW (387 KM) in 480 Nm navora, medtem ko bo močnejša različica GLA 45 S iz dveh litrov prostornine motorja iztisnila 310 kW (421 KM) moči in 500 Nm navora. Pri Mercedesu trdijo da je novi 2,0-litrski turbinsko podprt agregat trenutno najmočnejši serijski štiricilindrski motor v svetovnem merilu, saj glede na predhodnika razvije dodatnih 30 kW (40 KM) moči, višje pa so tudi vrednosti navora. Obe različici prihajata z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama AMG Speedshift DCT 8G in štirikolesnim pogonom 4Matic s sistemom AMG Torque Control, ki preko dodatnega diferenciala na zadnji osi še dodatno optimizira prenos moči in navora na podlago.

Zmogljivosti osnovne različice zagotavljajo pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 4,4 s in elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 km/h, medtem ko močnejša različica doseže stotico v 4,3 s in pospešuje do elektronsko omejenih 270 km/h.

Voznik bo lahko izbiral med 6 različnimi načini vožnje z drugačnimi kombinacijami nastavitev prilagodljivega vzmetenja, štirikolesnega pogona, odzivnosti pedala za plin in krmiljenja, prilagajati pa naj bi bilo možno tudi glasnost izpušnega sistema. Za varno zaviranje v vseh pogojih bodo skrbele zavore s koluti premera 35 cm in štiribatnimi zavornimi čeljustmi spredaj ter 33 cm zavornimi koluti in enobatnimi čeljustmi zadaj, opcijsko pa naj bi bilo moč naročiti tudi zavorne kolute premera 36 cm skupaj s šestbatnimi zavornimi čeljustmi.

Zunanjost obeh modelov že na prvi pogled izraža gensko zasnovo Mercedesovega športnega oddelka AMG, agresivnejši in bolj športen videz pa poudarjajo večje odprtine za zajem zraka, nižja postavitev ter dodatki na karoseriji, ki izboljšujejo aerodinamiko. AMG GLA 45 serijsko prihaja z 19-palčnimi platišči, opcijsko pa naj bi bila na voljo tudi platišča v velikosti 21 palcev.

Notranjost novih modelov prihaja oblečena v štirih barvnih kombinacijah umetnega in pravega usnja, poudarjenih z rdečimi kontrastnimi šivi, ter dodatki v videzu ogljikovih vlaken, športnimi sedeži in opcijskim športnim volanom.

Premierna predstavitev novega križanca bo prihodnji teden v Ženevi, s prodajo pa naj bi pričeli proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Mercedes-Benz. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Talisman je bolj prefinjen in napreden
Dobrodošla prenova modela Hyundai i30