Novice

Renaultov novi križanec Kiger ne bo namenjen le indijskemu trgu

Pri francoskem proizvajalcu nadaljujejo ofenzivo modelov, namenjenih drugemu največjemu trgu na zemeljski obli. Po modelih Kwid in Triber so sedaj predstavili še športno uporabni Kiger, ki pa naj bi ga kasneje ponudili tudi drugim trgom.

Pri Renaultu so že v lanskem letu predstavili izjemno zanimiv koncept malega športno uporabnega križanca z imenom Kiger, ki je bil osnova za tokratno serijsko izvedbo. Mali Kiger, ki s svojim imenom asociira na največjega predstavnika mačk, ki ga najdemo tudi na indijski podcelini, je sicer velikostno pozicioniran med Kwid in Triber in naj bi bil ravno pravšnji za indijski trg. Kiger namreč meri v dolžino malenkost manj kot 4 metre, medosna razdalja pa znaša natanko 2,5 metra.

Že lanskoletni prototip je nakazoval, da se bo mali mestni križanec ponašal z malce bolj robustno zunanjo pojavo ter posameznimi nezamenljivimi Renaultovimi oblikovalskimi detajli (sprednja maska, zadnje luči v obliki črke C, ipd.). Znotraj je moč opaziti že poznane koncernske elemente (npr. pri upravljalih klimatske naprave) ter 8-palčni zaslon infozabavne enote. Prtljažnik sprejme 405 litrov prtljage (oziroma 879 litrov ob podrti zadnji klopi).

Za pogon malega Kigerja, ki bazira na koncernski platformi CMFA+, bosta na začetku skrbela dva pogonska sklopa. Osnovno verzijo bo poganjal litrski atmosferski bencinski motor z največjo močjo 72 KM (96 Nm navora), pri katerem bo za prenos moči skrbel ali 5-stopenjski ročni ali avtomatski menjalnik. Močnejša različica se bo ponašala z litrskim prisilno polnjenim agregatom, ki poganja tudi Clio in Captur (100 KM), ki pa bo na začetku na voljo le z ročnim menjalnikom.

Renault bo Kiger na začetku ponujal le na indijskem trgu, a je že znano, da bo kasneje na voljo tudi drugje. Ali ga bomo videli tudi v evropskih salonih, pa zaenkrat še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Renaultov novi križanec Kiger ne bo namenjen le indijskemu trgu"


umilave1
3 leta 2 meseci nazaj

Če se tole pojavi v Evropi, bo ziher naprodaj kot Dacia, recimo neka manjša varianta Dusterja.

Blinder
3 leta 2 meseci nazaj

Ok zgleda

wildbliw
3 leta 2 meseci nazaj

Ne ok, izgleda vrhunsko. 🙂 Res, da malo bolj tehnološko, pa vseeno še vedno zelo elegantno. Imam občutek, da gre Renault ponovno spet rahlo bolj v tehnološko smer oblikovanja. Res imajo vrhunske oblikovalce, ki znajo potegniti najboljše iz svoje zgodovine in ob enem to idealno zliti z današnjimi designi.

 
Osvežena Teslina modela S in X
Android kmalu tudi v vozilih Ford in Lincoln