Novice

Android kmalu tudi v vozilih Ford in Lincoln

Ford in Google sta sklenila partnerstvo, ki naj bi pospešilo Fordovo preobrazbo ter postavilo nove temelje izkušnji povezanih vozil.

V okviru novega partnerstva, ki sta ga podjetji sklenili za obdobje prihodnjih šestih let, Google Cloud postaja Fordov izbrani ponudnik storitev v oblaku, od leta 2023 naprej pa naj bi bili vsi novi modeli znamk Ford in Lincoln opremljeni s sistemom Android ter z Googlovimi aplikacijami in storitvami.

Pri Fordu so za podporo povezanim vozilom izbrali Google Cloud na podlagi njihovega obvladovanja podatkov, uporabe umetne inteligence ter strojnega učenja, ki družbo Google uvršča v sam svetovni vrh. Že v drugi polovici leta naj bi, za pospešitev njihove digitalne preobrazbe ter posodobitve postopkov povezanih vozil, Google Fordu pomagal izkoristiti storitve umetne inteligence, strojnega učenja in tehnologije za analizo podatkov, združene v platformi Google Cloud. Uporaba te platforme naj bi Fordu omogočala izboljšanje uporabniške izkušnje in zagotavljanje po meri prikrojenih storitev, pospešeno posodobitev razvoja, proizvodnje in upravljanja dobavne verige ter hitrejšo uvedbo poslovnih modelov, ki temeljijo na podatkih.

Od leta 2023 bodo uporabnikom vozil znamk Ford in Lincoln na voljo sistemi na podlagi Androida, ki bodo omogočali uporabo naprednih Googlovih aplikacij in storitev. Googlov pomočnik (Google Assistant) bo omogočal upravljanje z glasovnimi ukazi ter omogočal vožnjo brez preusmerjanja pozornosti s ceste, Googlovi zemljevidi naj bi kot primarni vir navigacije omogočali hitrejši prihod na cilj z upoštevanjem trenutnih prometnih informacij, medtem ko bo preko trgovine Google Play na voljo vrsta aplikacij za različne namene.

Za podporo razvoju in inovacijam na področju povezanih vozil sta Ford in Google ustanovila novo delovno skupino poimenovano Team Upshift. V njenem sklopu bodo skrbeli za postavljanje novih meja Fordove preobrazbe in zagotavljanje popolne izkušnje po meri uporabnikov, poleg tega pa naj bi skrbeli še za vrsto drugih projektov, ki segajo od razvoja novih izkušenj pri nakupu vozila do ustvarjanja dodatnih ponudb za lastnike.

Po besedah predsednika in izvršnega direktorja Forda, Jima Farleya, naj bi novo partnerstvo omogočilo razvoj inkubatorja inovacij, ki bodo zagotovile vrhunsko izkušnjo uporabnikom njihovih vozil ter posodobile poslovanje družbe.

Avtomobilizem.com (Vir in grafika: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renaultov novi križanec Kiger ne bo namenjen le indijskemu trgu
DS 4 vnaša avantgardo v kompaktni razred