Novice

Rimac C_Two bo samosvoja vrsta hiperšportnika

Tako je prepričan vsaj Mate Rimac, saj je za leto 2020 potrjeni prihod serijskega C_Two naznanil z mnogimi superlativi.

Hrvati ob prehodu leta vstopajo v sklepno fazo razvoja modela, saj pravijo, da bodo zagnali predserijsko proizvodnjo vozil že v prvem četrtletju 2020, serijsko podobo vozila pa bodo javnosti pokazali marca 2020 v Ženevi. Takrat nam bodo zaupali tudi ime, saj nameravajo Hrvati obdržati oznake C_One, C_Two in podobne za svoja konceptna vozila.

Rimac naj bi izdelal skupno 17 prototipov baterijsko-električnega hiperšportnika, ki bodo namenjeni izpopolnitvi določenega elementa ali sklopa avta. Prvi prototipi tako že od pomladi 2019 naprej nabirajo testne kilometre, z njimi pa razvojna ekipa zbira podatke ter pili vozno dinamiko avta, delovanje pogonskega sklopa in baterije, nadzorni sistem energije, delovanje varnostnih sistemov in tako naprej.

Mate Rimac je napoved pospremil z izjavo: “Delamo zelo trdo, da bo avto točno takšen, kot smo si ga zamislili: popolnoma nova vrsta hiperšportnika, ki ponuja v uporabo ekstremni potencial električnega pogonskega sklopa in z njim povezane vozne izkušnje za voznika. Istočasno bo avto tehnični dragulj, ki bo postregel z izjemno povratno povednostjo in prvorazredno vozno dinamiko.” Želijo, da bo njihov prvi avto intuitiven, uporaben ter hkrati oster in zmogljiv. Celotno razvojno delo ima izjemen pomen pri uresničitvi obljub, ki so jih Hrvati dali s predstavitvijo koncepta pred leti. Rimac je sklenil, da bo vožnja s C_Two nekaj povsem svojega in drugačnega kot karkoli na tržišču.

Izdelali naj bi skupno 150 primerkov serijskega modela C_Two, cena zanje pa bo 2,2 milijona evrov brez davkov. Motoriziral ga bo skupek štirih elektromotorjev, ki bodo zagotavljali sistemsko moč 1.914 KM in kar 2.300 Nm navora. Električna energija bo shranjena v 120-kilovaturni bateriji, z njo pa naj bi bil zmožen priti z eno polnitvijo največ 650 km daleč . Pospešek do stotice bo trajal manj kot dve sekundi, največja hitrost pa bo 412 km/h.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Rimac.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Rimac C_Two bo samosvoja vrsta hiperšportnika"


megane16v
4 leta 3 meseci nazaj

Bili živi, pa videli..

 
Toyoto Yaris GR-4 bo gnal 1,6-litrski turbotrivaljnik z več kot 250 KM
Avtomobilski proizvajalci se bodo še naprej tesneje povezovali