Novice

Toyoto Yaris GR-4 bo gnal 1,6-litrski turbotrivaljnik z več kot 250 KM

Prihajajoča GR različica Yarisa je na novo razvit model avta, ki ima z običajnimi Yarisi skupno le ime in nekaj elementov.

Najprej je tu trivratna zasnova karoserije. V času, ko trivratne izpeljanke malih in srednje velilkih kombilimuzin komaj še obstajajo, je Toyota predstavila prav to. Kako velik odklon od običajnega Yarisa so naredili, razkriva podatek, da je ta na voljo izključno samo še kot petvratna izpeljanka. Naslednji sta bočna vrata s stekloma brez okvirjev in kar 95 milimetrov nižja streha kot pri običajnem modelu. Posebnost modela so tudi iz lahkega aluminija izdelana streha, pokrov prtljažnika, pokrov motorja , bočna vrata in oba prednja blatnika. Vse seveda v želji po držanju mase avta na minimumu.

Platforma nabritega Yarisa GR je enaka, kot jo ima običajni Yaris, z do milimetra enako medosno razdaljo, a eno bistveno razliko. Nosilna konstrukcija v GR-ju je deloma izdelana iz ogljikovih vlaken, zadnja poltoga prema velikoserijskega Yarisa pa se je umaknila posamično obešeni premi s po dvemi trikotnimi prečnimi vodili za vsako kolo. Pod črto to pomeni, da je Yaris GR od običajnega Yarisa lažji. Čeravno Toyota trenutno še molči o prihranku kilogramov, je tudi bolj tog in po zaslugi manjše čelne površine karoserije bolj aerodinamičen.

Se je pa Toyoti končno delno razvezal jezik glede pogonskega sklopa. Tega tvori 1,6-litrski trivaljnik, podprt s turbomočjo, ki naj bi mu zagotavljal celo več kot 250 KM moči in vsaj 350 Nm navora. Sam motor naj bi bil v GR-ju nameščen nekoliko bolj nazaj kot sicer, nanj pa je privijačen edini razpoložljiv menjalnik, ročni šeststopenjski. Pogon je elektronsko krmiljen štirikolesni, pri čemer so namesto sredinskega diferenciala uporabili danes bolj običajen razdelilnik navora z elektronsko krmiljeno sklopko. Ta, s pomočjo treh režimov delovanja, omogoča tri različne delitve pogonskega navora med prednjo in zadnjo os. Normalni način pošilja 60 odstotkov navora na prednjo os in 40 % na zadnjo. Sport dodeli prednji osi samo 30 %, preostalih 70 pa zadnji, Track pa razdeli pogonsko silo točno na polovico med oba para koles.

Sprašujete zakaj trivaljnik? Razlog naj bi bil, da so se Japonci odločili zanj (namesto recimo za štirivaljnik) zaradi pravilnika rally razreda R5, ki za leto 2020 predvideva uporabo trivaljnih motorjev. Zakaj? Zato, ker je Toyota Yaris GR razvila pravzaprav kot za cestno uporabo primeren rally dirkalnik. Njegov razvoj, pravijo pri Toyoti, so opravili od začetka v lastni režiji, kar je prvi model v skoraj dveh desetletjih. Pohvalno je, da naj bi imeli z njim že skoraj velikoserijske namene, nekaj kar za predhodnika Yarisa GRMN niso mogli reci.

Uradna razgrnitev vseh podrobnosti o novincu je Toyota potrdila za 10. januar, ko odpre vrata mednarodni avtomobilski salon v Tokiu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyoto Yaris GR-4 bo gnal 1,6-litrski turbotrivaljnik z več kot 250 KM"


whitee
3 meseci 9 dni nazaj

Edina znamk danes, ki ima jajca. BRAVO.

 
Lexus potrdil razvoj novega osemvaljnega motorja
Rimac C_Two bo samosvoja vrsta hiperšportnika