Novice

Avtomobilski proizvajalci se bodo še naprej tesneje povezovali

Po predvidevanjih analitikov naj bi se trend združevanja med avtomobilskimi proizvajalci nadaljeval tudi v prihodnjem letu, predvsem z namenom optimizacije poslovanja.

Podatki podjetja GlobalData, ki se ukvarja z zbiranjem in analizo podatkov, kažejo na to, da naj bi se tudi v prihodnjem letu nadaljevalo sodelovanje ter morebitne združitve med podjetji avtomobilske branže. Osnovni namen je seveda zmanjševanja stroškov razvoja in proizvodnje, kar bi omogočalo lažji prehod k elektrifikaciji ter uvajanju avtonomnih tehnologij.

Trenutno najbolj odmeva združitev skupin FCA in PSA, v katerem nastaja četrto največje podjetje na področju avtomobilske proizvodnje v svetovnem merilu ter potrjuje strategijo, ki jo je zagovarjal že njihov pokojni dolgoletni vodja. Sergio Marchionne je v preteklosti že iskal skupni jezik z različnimi avtomobilskimi podjetji, skupina FCA pa je bila letos že precej blizu združitvi s francoskim Renaultom, vendar do nje zaradi številnih zapletov ni prišlo.

Po besedah Davida Leggetta, urednika za področje avtomobilizma, naj bi združitev obeh avtomobilskih velikanov, kljub temu da še ni dokončno izvedena, potrjevala dejstvo, da bo le s skupnimi vlaganji moč slediti razvoju ter implementaciji električnih in avtonomnih tehnologij v transformaciji, ki avtomobilsko industrijo čaka v prihodnjih desetih letih.

Pogovori o morebitnem sodelovanju trenutno potekajo tudi med podjetjema Volvo in Isuzu Motors, saj naj bi pred kratkim podpisala neobvezujoč dogovor o osnovanju strateškega partnerstva na področju komercialnih vozil. Volvo naj bi v ta namen podjetju Isuzu za 2,3 milijarde ameriških dolarjev (2,13 milijarde evrov) prodal japonsko podjetje UD Trucks (bivši Nissan Diesel), ki se ukvarja s proizvodnjo komercialnih vozil in je v njihovi lasti od leta 2007.

Analize podjetja GlobalData kažejo na to, da se bodo avtomobilska podjetja še naprej dogovarjala o možnem sodelovanju, saj naj bi le-to lahko omogočilo uspešno poslovanje v času transformacije, ki bo dosegljivo le z obvladovanjem stroškov razvoja in implementacije tehnologij prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: FCA, UD Trucks.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rimac C_Two bo samosvoja vrsta hiperšportnika
Toyotin previden pristop do implementacije avtonomnih tehnologij