Novice

Rimac in Porsche sta postala partnerja

Porsche se bo z 10-odstotnim vložkom vpisal med manjšinjske delničarje hrvaškega podjetja Rimac Automobili, ki velja za eno najnaprednejših na področju razvoja komponent za električna vozila.

Znamka Porsche je v sporočilu za javnost med drugim zapisala, da je razvojno partnerstvo z mladim podjetjem del njihovih načrtov za elektrifikacijo.

Mate Rimac, ustanovitelj podjetja Rimac Automobili, je leta 2009 začel z uresničevanjem svoje vizije električnih športnih avtomobilov, ki bi bili hkrati hitri in bi voznikom ponujali pravo vznemirjenje. Njegov najnovejši projekt, ki ga je javnosti predstavil lani v Ženevi, je električni C_Two, ki naj bi ga prvič izdelovali v (za njih) večji seriji 150 avtomobilov. Podjetje, ki je do sedaj izdelalo le nekaj primerkov študij Concept_One in Concept_S, pa je bolj kot avtomobilski proizvajalec znano po razvoju in proizvodnji visoko zmogljivih električnih pogonskih sklopov in baterijskih sistemov za druge znamke.

Očitno so se Rimčev pristop in dosežki na področju elektromobilnosti upravi Porscheja zdeli dovolj prepričljivi, da so se odločili za investicijo v podjetje, ki trenutno zaposluje približno 400 ljudi ter se hitro širi. Mate Rimac je ob objavi novice izjavil: “Partnerstvo predstavlja pomemben korak za Rimac na poti prehoda v izbranega dobavitelja komponent ter sistemov elektrifikacije, povezljivosti in vznemirljivega področja naprednih vozniških asistenčnih sistemov.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova generacija legendarnega Suzukijevega terenca
Volkwagen ponovno pod pritiskom