Novice

Rimac za Ženevo najavlja tektonske premike

Podjetje Rimac Automobili je v petek najavilo, da bo v Ženevo pripeljalo nov visokozmogljiv električni model. Z novim modelom pa nameravajo razširiti tudi svojo prodajno mrežo v ZDA z enega na šest zastopnikov.

Rimac Automobili namerava v prihodnosti izdelati in prodati precej več novih avtomobilov, kot so jih do sedaj.  Model Concept_One so namreč izdelali v le desetih primerkih, od katerih sta bila dva v še zmogljivejši različici Concept_S.

Monika Mikac, direktorica operative Rimac Automobili, je za Autocar povedala, da je za novi model načrtovana proizvodnja sto enot, od katerih bo vsaj dvajset izdelanih v prvem letu. Prvič naj bi svoje kupce nagovarjali tudi z različico z odprto streho.

V primerjavi s Concept_One naj bi bil novinec bolj zmogljiv ter hkrati bolj udoben, po čemer lahko sklepamo, da se z njim nameravajo zoperstaviti Teslinemu Roadsterju. Ob tem naj bi pri prihajajočem električnem superšportniku izboljšali tudi doseg z enim polnjenjem. Če pri ostalih številkah za primerjavo lahko bolj ali manj samo ugibamo, pa najbrž ni dvoma, da bo Rimac s ceno precej nad napovedanimi 200 tisoč dolarji, kolikor naj bi stal Roadster.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Rimac.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Rimac za Ženevo najavlja tektonske premike"


Bucko99
6 leta 4 meseci nazaj

Od kje jim €€ za ves ta razvoj, glede na to da so naredili / prodali samo 10 kos ?

xxl
6 leta 4 meseci nazaj

Kitajci so dali finančno injekcijo za delež v firmi.

 
PSA naj bi zahteval vračilo polovice kupnine za Opel in Vauxhall
Rambo Lambo moderne dobe