Novice

Zlati Rolls Royce

Pri bavarskem predelovalcu luksuznih štirikolesnikov, podjetju Mansory, so predstavili prav posebno edicijo modela Rolls Royce Wraight, ki je oplemeniten z dodatki iz čistega zlata, pri čemer pa se je nekaj »zlatega prahu« dotaknilo tudi motornega prostora.

Mansoryjev najnovejši projekt z imenom Palm Edition 999 je namenjen vsem petičnim ekshibicionistom, ki jim je serijski Rolls Royce Wraight preveč običajen ter vsakdanji. V Palm Edition 999, ki je dobil ime po zlato vezenih palmah na sedežih ter čistini zlata (999,9/1000 pomeni 24 karatno zlato), ki so ga uporabili pri dekoraciji, bodo zagotovo dovolj videni in opaženi. Prestižni štirikolesnik bo lovil poglede z 22-palčnimi platišči zlate barve, zlato obarvano streho ter dodatki iz čistega zlata (vratne kljuke, kipec Emily, …).

Kupec prestižnega Wraitha bo deležen tudi konkretnega motornega »dopinga«. Tako so na Bavarskem dodobra predelali agregat, 6,5-litrski V12 pa je pridobil dodatnih 108 »konj« (iz 632 na 740) ter 200 Nm navora (iz 800 na 1.000). Tako motoriziran RR se požene od 0 do 100 km/h v zgolj 4,4 sekundah, najvišja hitrost pa je omejena na 300 km/h.

Pri Mansoryju želijo izdelati devet primerkov Palm Edition 999, kolikšen kupček zlatih palic je potrebno zbrati za nakup super prestižneža, pa bo znano na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Mansory.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rok Turk uspešno napada poledenele ovinke relija v Monte Carlu
Nova generacija Audija Q5 bo bistveno lažja