Novice

Rolls-Royce neposredno k elektriki

Proizvajalec ekskluzivnih vozil Rolls-Royce namerava preskočiti vmesno razvojno stopnjo pogonskih sklopov, njihovi prihodnji modeli naj bi z motorjev na notranje zgorevanje prešli neposredno na električni pogon. Ob tem se, vsaj zaenkrat, odrekajo tudi razvoju avtonomnih tehnologij.

Torsten Müller-Otvös, izvršni predsednik Rolls-Roycea, je v nedavnem intervjuju dejal, da je po njegovem mnenju prihodnost mobilnosti v električnih pogonskih sklopih. Ker njihovi kupci ne sprejemajo nikakršnih kompomisov, bodo pri znamki odložili prihod električne tehnologije, dokler slednja ne bo razvita do popolnosti.

Na festivalu hitrosti v Goodwoodu je bil zelo jasen: “Elektrifikacija je smer naprej – in tukaj ne bo nobenih vmesnih korakov, kot je hibridizacija.”

Zakaj bodo spustili razvoj hibridne tehnologije? Odgovor je sila preprost. Rolls-Royce ni znamka, ki bi razmišljala revolucionarno glede zelenih tehnologij ter sledila aktualnim trendom: “Znamka Rolls-Royce ne želi v nobeni smeri predstavljati pomembnega igralca pri revolucionarnih tehnologijah. Naši kupci so tukaj zaradi največjega prestiža, zato ne sme biti nobenih napak. Kompromisi ob uvajanju tehnologije ali slabo delovanje naših izdelkov enostavno niso sprejemljivi. Ljudi bistveno bolj zanima visoka zanesljivost, kot biti testni primerek za novo tehnologijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Rolls-Royce.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Rolls-Royce neposredno k elektriki"


cashy
6 leta 9 meseci nazaj

Kaj pa je to za ena spaka s temi blatniki? Nasede na vsakem ležečem policaju.

 
Evropska unija in Japonska dosegli načelni trgovinski dogovor
Pomladitev Fordovega devetsedežnega kombija