Novice

Pomladitev Fordovega devetsedežnega kombija

Ford se že nekaj časa pripravlja na predstavitev prenovljene ponudbe lahkih gospodarskih vozil. Prvi je na vrsto prišel eden najbolj priljubljenih potniških kombijev v Evropi, Tourneo Custom, ki je, poleg novega prednjega dela, pridobil še precej spremenjeno potniško kabino in nekaj tehnoloških izboljšav.

Začenjamo pri zunanjosti, kjer je sprememb v primerjavi s predhodnikom manj. Prenovljeni Tourneo Custom se ponaša z novim sprednjim delom. Na seznamu novosti so višje postavljena maska hladilnika z nekoliko večjim logotipom, razpotegnjeni žarometi z novo grafiko in integriranimi dnevnimi žarometi LED ter prenovljen odbijač z novimi meglenkami. Osnovna različica bo opremljena s halogenskimi žarometi, dražji paketi opreme pa prinašajo ksenonske žaromete.

Sprememb v potniški kabini se bodo razveselili vsi potniki. Atmosfero drastično izboljša nova armaturna plošča s prostostoječim tabličnim zaslonom in sistemom Sync3 ter na dotik mehka stikala s kromirani zaključki ter klavirsko plastiko. Uporabno vrednost dvigujeta dva dodatna osvetljena predala na zgornjem delu armaturne plošče in predal z držali za pijačo v osrednji konzoli.

Pri Fordu so se glasno pohvalili, da je Tourneo Custom prvo vozilo v svojem segmentu z vgrajenim inteligentnim aktivnim tempomatom, ki samodejno prilagaja hitrost glede na podatke, pridobljene preko pomočjo sistema za branje prometnih znakov. Na spisku dodatne opreme so še sistem za nadzor vozil v mrtvem kotu, sistem za opozarjanje vozil s strani, sistem za samodejno zaviranje s prepoznavo pešcev, sistem za nenamerno menjavo voznega pasu in sistem za stabilizacijo v močnem vetru.

Motorna paleta ostaja nespremenjena, saj so pri Fordu nedavno v lahka gospodarska vozila začeli nameščati dizelske agregate EcoBlue. Na voljo so tri različno močne izvedenke z 78, 97 in 127 kilovati in ročni ter samodejni dvosklopkovni menjalnik. Ob nakupu paketa s 17-palčnimi platišči je mogoče Tourneo Custom opremiti še z zračnim vzmetenjem na zadnji osi.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rolls-Royce neposredno k elektriki
Francija brez avtomobilov na bencinski ter dizelski pogon po letu 2040