Novice

Rolls Royce Sweptail – svet, kjer so dovoljene sanje

Kar vidite na spodnjih fotografijah, ni nov produkcijski model Rolls Roycea. Gre za edinstven primerek z imenom Sweptail, ki je razstavljen na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este ob jezeru Como v Italiji.

Pod osupljivo karoserijo Sweptaila se skriva enaka arhitektura kot pri odhajajočem modelu Phantom Coupe. Kljub temu, da osnova ni nič posebnega, pa sta nedvomno posebna njegov videz in potniška kabina.

Pri britanski znamki pravijo, da so za nastanek vozila krivi starejši modeli, ki nosijo kipec Spirit of Ecstasy, ter prestižne jahte. Vpliv jaht je še posebej očiten na zadku, kjer se zadnje steklo od strehe proti prtljažnim vratom zoži in ustvari trikotno obliko. Dodatno so tam še zaobljeni elementi na zadnjem odbijaču, ki drastično spremenijo videz celotnega vozila. Manj izstopajoče je oblikovan sprednji del, vendar je še vedno pompozen in razmeroma nov. Poleg povsem novih žarometov so namestili še nekoliko drugačen odbijač.

Za osnovo so si sposodili potniško kabino iz modela Phantom. Med najbolj očitne spremembe sodijo les ebenovina Macassar in Paldao ter usnjeno oblazinjenje v barvni kombinaciji Moccassin in Dark Spice. Britanci so odstranili zadnje sedeže in namesto njih namestili izrezljano leseno palubo z modro strelo.

”Sweptail je dokaz, da je Rolls Royce na vrhuncu izdelovanja vozil. Pazljivo poslušamo naše najbolj posebne kupce in ocenimo njihovo zanimanje v investicijo v podobno, popolnoma ekskluzivno avtomobilsko mojstrovino,” je dejal Torsten Muller, izvršni direktor Rolls Roycea.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Rolls-Royce)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Rolls Royce Sweptail – svet, kjer so dovoljene sanje"


RedBaron
6 leta 10 meseci nazaj

In cemu sluzi ta paluba zadaj?

Sprednji del me spominja na avto iz filma THE CAR.

mavrica
6 leta 10 meseci nazaj

7 metrski dvosed, čudovito!

 
Motorna osvežitev najmanjših Land Roverjevih modelov
Poklon legendi: Ferrari F50