Novice

Zavod Vozim in Toyota ponovno v akciji herojskih nočnih voženj

Iniciativo Zavoda Vozim Heroji v pižamah smo že večkrat izpostavili kot primer dobre prakse v zmanjševanju števila voženj mladih pod vplivom alkohola. S partnerjem v projektu Toyota Adria in njihovim ambasadorjem Dejanom Zavcem so prebedeli še eno noč, tokrat v Slovenskih Konjicah.

Iniciativa Zavoda Vozim za zmanjšanje voženj mladih pod vplivom alkohola poteka že četrto leto in konec avgusta so se zopet vrnili med mlade v Slovenskih Konjicah. Pridružili so se jim zaposleni iz Toyote Adria, ki so partner projekta Heroji furajo v pižamah že od samega začetka, tudi z aktivnim sodelovanjem. Želijo namreč besede podkrepiti z dejanji, kot so nenazadnje poskrbeli tudi za avtomobil, predelan za potrebe voznikov z gibalnimi omejitvami.

Da se dober zgled širi z vrha navzdol, je že drugič dokazal Kensuke Tsuchiya, direktor Toyota Adria, ki je ob tem povedal: »Korporacija Toyota mobilnost razume precej širše kot zgolj izdelovanje avtomobilov. Smo v fazi, ko se želimo iz izdelovalca čedalje boljših avtomobilov transformirati v dobavitelja enakopravne mobilnosti za vse. Prepričani smo, da bomo skozi to filozofijo znali še bolj ceniti individualnost in se osvoboditi ustaljenih vzorcev mišljenja, diskriminacije in predsodkov.«

V Slovenskih Konjicah so novodobni heroji počakali, da se je na vrtu kluba Patriot zaključil koncert mladih glasbenikov Funk Fact & Sare Lamprečnik, potem pa so šli v akcijo – mladih, ki so potrebovali prevoz, je bilo dovolj. S sprejetjem ponujenega prevoza so ravnali odgovorno do sebe in svojih bližnjih, kar je nenazadnje eden od glavnih ciljev iniciative. Med drugim pa si njeni akterji želijo, da bi družbena odgovornost prišla do izraza tudi pri drugih vidnejših predstavnikih gospodarstva in javnih funkcij, za kar se bodo trudili tudi v prihodnje.

Avtomobilizem.com (Vir, foto, video: Toyota Adria.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rolls Roycev Ghost v drugo
Mercedes-Benzov razred S je poln napredne tehnike